Які обласні галузеві програми пропонують затвердити на Львівщині

IMG_2592
Директор департаменту економічної політики Львівської облдержадміністрації Роман Филипів. Фото: Дивись.info

У Львівській облдержадміністрації кажуть, що усі пропоновані програми є розвитковими.

Про це під час брифінгу, 7 листопада, заявив Роман Филипів, директор департаменту економічної політики Львівської ОДА, повідомляє Дивись.info.

У 2018 році Львівська облдержадміністрація пропонує профінансувати 35 обласних галузевих цільових програм. За словами Романа Филипіва, усі вони є розвитковими та комплексними.

«Ми відійшли від програм, які містять у собі один напрямок, які не відображають реальних проблем, не містять конкретних цілей і задач. Всі програми розраховані на середньострокову перспективу і передбачені мінімум до 2020 року», — зазначає директор департаменту економічної політики.

Роман Филипів каже, що усі галузеві програми можна поділити на три групи:

  1. Інфраструктурні.

«Тут потрібно виділити програму розвитку дорожньої інфраструктури, забезпечення безпеки на дорогах. Обсяг фінансування по цій програмі буде становити 315 млн грн, а у 2017 році ми маємо понад 220 млн грн. Ми і надалі основним акцентом для себе ставимо розвиток дорожньої інфраструктури та безпеку на дорогах», — зазначив Роман Филипів.

У цій групі директор департаменту також акцентував увагу на програмі обласного конкурсу мікропроектів. За його словами, у 2017 році область реалізувала більше 600 різноманітних проектів: ремонти, реконструкції тощо. Цього року фінансування по цій програмі становить 70 млн. На наступний у ЛОДА пропонують виділити  100 млн грн.

«Комплексна програма розвитку паливно-енергетичного комплексу, зокрема, складова, яка стосується енергозбереження у бюджетній сфері Львівщини, також є важливою. Фінансування по ній становить 30 млн грн. Це видатки, які будуть спрямовуватися на заходи енергозбереження, а відтак, на економію відповідного енергетичного ресурсу», — додав Роман Филипів.

  1. Програми, спрямовані на розвиток економії.

Програма розвитку агропромислового комплексу, за словами директора департаменту, полягає у наданні пільгових кредитів, відшкодуванні відсотків за кредитом, які видаються для суб’єктів підприємницької діяльності, які працюють в АПК. Обсяг її фінансування також хочуть збільшити на понад 8 млн грн, відтак він становитиме понад 19 млн грн.

Читайте також: Обласні цільові програми Львівщини планують затвердити до кінця року

«Також у цій групі програма підвищення конкурентоспроможності Львівської області, яка стосується підтримки суб’єктів малого бізнесу і передбачає відшкодування частини відсотків за кредитами. Крім того, програма енергозбереження для населення, яка передбачає відшкодування відсотків за так званими теплими кредитами», — пояснює Роман Филипів.

  1. Соціальні програми

У цьому блоці фінансово пропонують підтримувати програма розвитку освіти Львівщини, програму в охороні здоров’я, соціальної підтримки населення тощо.

«Не тільки обласний бюджет повинен забезпечувати розвиток, а і самі комунальні заклади освіти і здоров’я повинні переорієнтувати свою діяльність і працювати на засадах максимальної ефективності при мінімальних затратах», — каже Роман Филипів.

Директор департаменту економічної політики переконаний, що збільшення фінансового ресурсу на обласні програми, а також засади комплексності і середньострокової перспективи дозволять забезпечити реалізацію цих напрямків і заходів.

Нагадаємо, на Львівщині у 2018 році пропонують зменшити кількість галузевих програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: