Активісти оприлюднили документи щодо забруднення речовин у повітрі в Рясному 

air-pollution-c700x330

Перевищення фенолу в повітрі Рясного таки є.

За результатами дослідження, проведеного ПрАТ НВПП «Енергомонтажвентиляція» (свідоцтво на право проведення досліджень №РХ 1591/15 від 30.12.2015 року) на прохання ГО «Розвиток Громади» рівень фенолу у повітрі був на межі допустимого, а в одному дослідженні було зафіксоване значне перевищення.

Інформація від ГО «Розвиток Громади» про перевищення рівня фенолу у повітрі Рясного, біля асфальтного заводу «Онур» викликала миттєву реакцію Львівської міської ради. Спростування з результатами експертизи виголосили чиновники комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» вже на наступний день.

«Зрозуміло, що оголошення інформації про підприємство, яке здійснило незалежну експертизу, викликало б миттєвий тиск на фахівців, які здійснювали заміри повітря і проводили дослідження. Тому, маючи першу офіційну реакцію на інформацію про перевищення рівня фенолу в повітрі Рясного, інформуємо, що дослідження проводило ПрАТ НВПП «Енергомонтажвентиляція», яке здійснювало його на підставі Свідоцтва на право проведення досліджень №РХ 1591/15 від 30.12.2015 року. Крім того, дослідження проводилось тричі у суху погоду: 3,14 і 16 жовтня, при різній температурі повітря, швидкості вітру, напрямку вітру і атмосферному тиску. При кожному дослідженні рівень фенолу у повітрі був на межі допустимого, а в одному дослідженні було зафіксоване значне перевищення. Крім того, окрім фенолу, вимірювали також рівень діоксину азоту, оксиду вуглецю, двоокису кремнію і бензолу, які на великий жаль далекі до екологічно безпечних», - йдеться на сайті ГО «Розвиток Громади».

Аналіз трьох досліджень на підставі наведених документів.

Протокол від 3 жовтня 2017 року

Протокол від 14 жовтня 2017 року

Протокол від 16 жовтня 2017 року

Нагадаємо, хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» ЛМР здійснила відбір проб атмосферного повітря біля житлового будинку № 388 на вул. Шевченка в той час, коли на підприємстві ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» проводились виробничі процеси.

Результати дослідження атмосферного повітря на момент відбору проб не показали перевищення нормативів максимально разових гранично допустимих концентрацій вуглецю оксиду, азоту оксиду, азоту діоксиду, ангідриду сірчистого та фенолу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: