Керівник ЛКП «Зелене місто» розповів, що роблять зі львівським сміттям

1474491994_375144
Фото: lviv.media

На полігонах країни не можна захоронювати спресоване сміття.

Про це під час тематичного засідання, 10 листопада, заявив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, інформує Дивись.info.

Керівник комунального підприємства наголосив, що сьогодні у Львові демотивують мешканців міста займатися сортуванням сміття.

«Допоки не постануть потужності переробки або хоч якась сортувальна лінія, немає відповіді на питання, куди потрапляє все розділене сміття. І це дуже погано. Ми реально демотивуємо мешканців міста займатись сортуванням сміття», — каже Вадим Ноздря.

За його словами, згідно з Державними будівельними нормами, захоронення пресованого сміття не передбачено.

Читайте також: Міська рада і досі не визначилася з ділянкою для сміттєвого полігону

«Тобто просто запресувати і послати таке сміття на полігон — не той підхід, який нам буде дозволений. Тому такий варіант я би не розглядав. Прес (який встановлений у мікрорайоні Рясне, — авт.ред.) може бути задіяний радше на перевантажувальній станції, щоби збільшити кількість відходів, які можуть бути навантажені в конкретний автомобіль, щоби зменшити витрати на логістику, яку ми маємо фінансувати, допоки у нас не буде потужностей для утилізації», — пояснює директор ЛКП.

Нагадаємо, у Львівській міській раді запевняють, що будуватимуть завод механіко-біологічної переробки без цеху з виробництва RDF-палива. Однак документи свідчать про інше. Згідно з ними, у Львові мають обладнати ТЕЦ для спалювання сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: