Садовий зустрівся з учасниками програми «Права, правосуддя і пам’яті міста»

khn6494-521015e329bd2833602b2240ea4c22e3

Сьогодні, 11 листопада, в стінах Ратуші відбулася зустріч міського голови Львова Андрія Садового із учасниками програми «Права, правосуддя і пам’яті міста».

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Ініціатором зустрічі був Філіп Сендс, британський юрист, автор світового бестселера «Східно-західна вулиця. Повернення до Львова», та Центр міської історії Центрально-Східної Європи.

Сторони на зустрічі поговорили про відомих людей, які пов’язані зі Львовом, і прославляють місто, а в межах програми – юристів, що вчилися чи працювали у Львові. Також говорили про важливість у сучасних умовах питань єдності України, її правової системи та прав, міжнародного права, важливість діяльності юристів-сучасників, що видають науково популярні книги, обґрунтовують існування України у її сучасних територіальних межах, які досліджували єдність України та її правові основи.

«Мені дуже приємно знову повернутися до Львова. Я отримав запрошення від університету на прочитання лекції про такі поняття, як злочин проти людяності та геноцид. Я це запрошення прийняв, бо дуже хотів до Львова приїхати, оскільки мій дідусь народився саме у Львові у 1904 році. І я хотів запізнатися зі своїм корінням», - відзначив Філіп Сендс, британський юрист, автор світового бестселера «Східно-західна вулиця. Повернення до Львова».

«Ви є дуже важливі люди. Ваша історія дуже важлива для нашого міста. У місті Львові дуже багато мудрих людей. Як класно, що ви приїхали до Львова. Коли мудрі, класні люди приїжджають до нашого міста – воно стає ще кращим. Ми маємо дуже багато різноманітних фестивалів. Запрошую вас їх відвідати», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Опісля зустрічі у межах програми «Права, правосуддя і пам’яті міста» відбулось відкриття пам'ятних таблиць для увіковічнення пам’яті Герша Лаутерпахта, Рафала Лемкіна та Луї Зона. Інформаційні таблиці встановили на фасадах будинків на вул. Замарстинівській, 21; вул. Театральній, 6 та вул. А. Гнатюка, 18. А вечері, о 19.00 год, для львів'ян і гостей міста у Львівській обласній філармонії, що на вул. Чайковського, 7, відбудеться мистецький перформанс-драма «Східно-західна вулиця. Пісня добра і зла», який розповість про те, як двоє випускників Львівського університету заклали основи сучасного міжнародного права. Постановка відбувається лише 4 рази на рік в різних містах світу. У Львові буде вперше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: