Лісничого, який вбив червонокнижну рись, відсторонили і почали службове розслідування

23_main

Держлісагентство ініціювало службове розслідування стосовно лісничого Устеріцького лісництва ДП «Рахівське лісове дослідне господарство» Володимира Кабаля, який разом із сином вполював рись та тетерука, занесених до Червоної книги.

Про це повідомили у Держлісагенстві.

«У зв’язку з оприлюдненою 13 листопада інформацією в соціальній мережі Facebook щодо «відстрілу рисі та інших тварин, занесених до Червоної книги України» лісничим Устеріцького лісництва державного підприємства «Рахівське лісове дослідне господарство», Державне агентство лісових ресурсів повідомляє: незаконний відстріл тварин є злочином, за який передбачена відповідальність, зокрема за вбивство червонокнижних видів тварин передбачена кримінальна відповідальність.

Держлісагентство жорстко засуджує будь-які подібні дії, особливо, якщо вони могли бути вчинені працівниками лісової галузі України.

З метою з’ясування всіх обставин та перевірки інформації, викладеної у соціальній мережі Facebook, Держлісагентство ініціювало службове розслідування стосовно лісничого, про якого йдеться у публікації, і на цей час відсторонило його від виконання посадових обов’язків», – йдеться у повідомленні.

У Держлісагентстві наголосили, що у разі підтвердження інформації, будуть вжиті відповідні заходи. Про результати розслідування буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, лісничий Устеріцького лісництва ДП «Рахівське лісове дослідне господарство» Володимир Кабаль із сином Михайлом вполювали рись та тетерука, які занесені до Червоної книги України.

Василь Кабаль, крім того, що є лісничим, обіймає посаду голови районного товариства мисливців та рибалок «Говерла», а син є його заступником. Про новий трофей лісничого-мисливця у групі Facebook «Небайдужа Рахівщина» повідомив лісничий Карпатського біосферного заповідника Василь Шемота.

Ззгідно з даними Червоної книги, в українських Карпатах лишились усього 350 особин рисі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: