Громадські організації представили рекомендації владі щодо протидії дискримінації та реформи документів

maxresdefault (3)

У Львові представили громадський аналіз змін у регіонах після візової лібералізації та рекомендації владі щодо протидії дискримінації та реформи документів.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

17 листопада у Львові представили громадський аналіз змін у регіонах після візової лібералізації та рекомендації владі щодо протидії дискримінації та реформи документів.

Аналіз влітку цього року проводили громадські організації «Центр «Жіночі перспективи» та «Європа без кордонів». Громадські активісти вивчали чотири напрямки з Плану дій з візової лібералізації: «Безпека документів», «Управління кордонами», «Управління міграцією» та «Протидія дискримінації».

Згідно з даними аналізу, проблемними напрямками у Львівській області є «управління міграцією» та «протидія дискримінації». Проблеми у сфері міграції пов’язані з тим, що на Львівщині немає великої кількості біженців чи шукачів притулку. Відтак, органи державної влади не так активно працюють у цьому напрямку. Проблеми у напрямку протидії дискримінації пов’язані з тим, що немає системних заходів, зокрема, державної програми.

Читайте також: На Львівщині видали понад 300 тисяч біометричних паспортів

Натомість «безпека документів», «управління кордонами та міграцією» реалізуються на високому рівні, однак, кажуть експерти, є недопрацювання, які стосуються видачі закордонних паспортів та ID-карток, а також закупівлі пристроїв для їх зчитування.

«Окрім того, не всі територіальні підрозділи ДМС у Львівській області є доступними для осіб з інвалідністю, лише ті, які знаходяться на першому поверсі», — йдеться у звіті.

У зв’язку громадські організації радять:

  1. Прийняти державну і обласні програми із забезпечення гендерної рівності та протидії дискримінації, у якій передбачити плани заходів на декілька років.
  2. Забезпечити проведення систематичних заходів щодо протидії дискримінації у навчальних закладах, центрах зайнятості, а також запровадити курси підвищення кваліфікації службовців на відповідні теми.
  3. Створити центри надання допомоги постраждалим від домашнього насильства на базі вивільнених приміщень закладів охорони здоров’я.
  4. Включити у програму підготовки суддів, адвокатів, тести для кандидатів на посаду судді, а також у програму переатестації судді теми, які стосуються застосування Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».
  5. Створити механізми та забезпечити виконання Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації».
  6. Забезпечити на державному рівні моніторинг закупівлі пристроїв для зчитування ID-карток.
  7. Забезпечити видачу закордонних паспортів та ID-карток через ЦНАПи м. Львова та Львівської області, а також можливість електронної реєстрації у всіх територіальних підрозділах ДМС Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: