Реальних механізмів захисту від дискримінації немає, — експертка

maxresdefault (1)
Ілюстрація: YouTube

Юристка ГО «Центр «Жіночі перспективи» каже, що у Львівській області немає реальних механізмів захисту від дискримінації.

Про це вона заявила 17 листопада під час презентації результатів громадського аналізу змін у регіонах після візової лібералізації, повідомляє Дивись.info.

Заходи з протидії дискримінації у Львівській області здійснюються на середньому рівні. В основному діяльність органів влади спрямована на забезпечення доступу осіб з обмеженими можливостями до закладів охорони здоров’я, навчальних закладів, йдеться у звіті. А от щодо протидії гендерної дискримінації органи державної влади взагалі не проводять і не планують проводити жодних заходів.

Читайте також: На Львівщині є 50% потенційних трудових мігрантів

«Ми, як організація, яка постійно працює з цим, і можемо сказати, що реальних механізмів захисту від дискримінації нема. Ми робили запит у департамент соціального захисту з приводу того, чи мають можливість звертатися і захищати свої права співробітники, якщо вони стикнулися з гендерною дискримінацією. Формально — так, але інше питання, чи можуть юристи, адвокати, судді тощо виявляти випадки дискримінації. Виявилося, що ні. Це питання освіти, юристам ніхто не розповідає про ці проблеми», — каже Христина Кіт.

На думку представниці громадської організації, на підприємствах мають бути розроблені відповідні політики, адже просто розповісти працівникам про дискримінацію недостатньо.

Нагадаємо, громадські організації провели аналіз стану імплементації реформ після візової лібералізації і з’ясували, що найбільш проблемним на Львівщині є напрямок «протидія дискримінації».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: