Пацієнтам, які не підпишуть декларації із лікарями, доведеться платити за візит до медика

Depositphotos_140176316_m-2015
Фото: InfoResist

Вже з січня 2018 року в Україні починає діяти медична реформа. У МОЗ наголошують – шукати собі лікаря варто вже. Громадянам, які не підпишуть Декларацію про первинну медичну допомогу, доведеться самостійно сплачувати послуги лікарів. 

Про це повідомили в прес-службі міністерства охорони здоров’я.

У разі підписання пацієнтом відповідної декларації з сімейним лікарем або терапевтом чи педіатром усі послуги, аналізи, дослідження, ліки, які надаються за державною програмою медичних гарантій, будуть для пацієнтів на 100% безоплатними. Хворі також зможуть звертатися до спеціалістів вузького профіля за направленням свого лікаря. При цьому пацієнт самостійно обиратиме вузького спеціаліста чи заклад, у якому отримає послугу.

Починаючи з 2019 року звернення до лікарів-спеціалістів, призначені сімейним лікарем або терапевтом, оплачуватимуться Національною службою здоров’я. Послуги без направлення держава оплачуватиме лише в разі звернень до гінеколога та психіатра. Тому до 2019 року все працюватиме за такими ж принципами, як зараз.

Якщо пацієнт звертатиметься без направлення до лікарів інших спеціалізацій, він самостійно сплачуватиме вартість візиту.

Читайте також: Медична реформа у питаннях і відповідях (тест)

Нагадаємо, 19 жовтня український парламент 240 голосами ухвалив закон щодо медреформи «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: