НБУ випустив пам'ятну монету «100-річчя першого Курултаю кримськотатарського народу»

23794835_1964008577146638_2955514522932597068_n
Фото: НБУ

В Україні випустили пам’ятну монету на честь однієї з найважливіших подій в історії кримськотатарського народу: національного з’їзду представників кримських татар у листопаді 1917 року в Бахчисараї. 

Про це повідомили в прес-службі НБУ.

У заході взяли участь Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров; генеральний директор Громадської організації «Інститут геостратегії ім. Ісмаїла Гаспринського» Наріман Устаєв; члени Меджлісу кримськотатарського народу; автори ескізів монет – Володимир Таран, Сергій та Олександр Харуки, а також представники Національного банку України та громадськості.

Вікторія Сузанська, заступник начальника відділу нумізматичної продукції та маркетингу Департаменту грошового обігу Національного банку України, розповіла, що Національний банк 17 листопада 2017 року ввів у обіг пам’ятну монету номіналом 5 гривень «100-річчя першого Курултаю кримськотатарського народу».

«Національний банк України уважно стежить за суспільно-політичним життям держави і з нагоди важливої події в історії кримськотатарського народу – першого Курултаю, національного з’їзду, який відбувся в листопаді 1917 року, випустив пам’ятну монету «100-річчя першого Курултаю кримськотатарського народу», - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: