У Львові стартувала акція «16 днів проти насильства» – ОДА підсвітили помаранчевим

P71124-163015
Фото: Дивись.info

У Львові на знак старту Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триватиме з 25 листопада до 10 грудня, облдержадміністрацію підсвітили помаранчевим кольором.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

25 листопада в Україні почнеться акція «16 днів проти насильства», яка покликана привернути увагу до проблеми подолання насильства в сім’ї, захисту прав жінок в Україні, а також сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в територіальних громадах та в українському суспільстві в цілому. У Львові до старту акції підсвітили помаранчевим кольором будівлю облдержадміністрації, а також вивісили символічні парасольки, долоньки і випустили у повітря кульки.

«Символічним кольором акції є помаранчевий, як колір чогось світлого, гарного майбутнього, — каже Наталія Кузяк, директорка департаменту соціального захисту населення ЛОДА. — Ці 16 днів вибрані невипадково, тому що саме 25 листопада — це день боротьби за права жінок, а завершує акцію 10 грудня — Міжнародний день прав людини. Між ними є дуже багато важливих дат для суспільства: відзначення Дня осіб з інвалідністю, День боротьби зі СНІДом, річниця Монреальської трагедії (відзначається з 1990 року у пам’ять про трагічні події, які сталися у 1989 році у Політехнічній Школі Монреаля, де вбивця жорстоко розправився з 14 жінками через їхню стать, — ред.), яка і стала початком визначення насильства проти жінок як одного з основних елементів порушення прав людини».

За словами Наталії Кузяк, до проблеми насильства варто привернути увагу кожного, оскільки воно може бути поруч, а жінки, «у силу певних стереотипів, емоцій» часто не можуть звернутися за допомогою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: