Напередодні зимових свят подорожчають солодощі

e0715c007bac84d5c262759c0ac71dc5

Солодощі українського виробництва піднімаються в ціні.

 

Про це пише Доба.

До Нового року в регіоні прогнозують ріст цін на цукерки та печиво до 10 – 15%. Підприємці наголошують: причиною є зростання собівартості виробництва через високі комунальні тарифи.

Тернопільщина є стратегічним експортером зерна та цукру. Особливо порадував аграріїв цьогорічний врожай. Однак зниження цін на більшість продуктів не відбулося. Скоріше навпаки, спеціалісти з відділу статистики фіксують постійну тенденцію щодо їхнього зростанням. А останнім часом це торкнулося хлібобулочних виробів і солодощів.

«— На жаль, собівартість виробництва у нас збільшується. Причини – це високі тарифи на енергію та досить високі ставки податку. Тому у підприємця нічого не залишається як підвищувати ціни на свою продукцію. Хоча це нас також не дуже тішить. Бо, зазвичай, після зростання ціни, зменшуються обсяги реалізації товару», — каже підприємець Ірина Білогірська. Тож тернополянам радять купувати цукерки завчасно, не чекаючи Різдвяних свят. Адже тоді на цінову ситуацію ще й впливатиме підвищений ажіотаж, — повідомляють «За Збручем».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: