З наступного року українці отримуватимуть ліки від депресії безкоштовно

snymokekrana20171128v111540-3fd385e9ab0fecd337de56583f6bb6d9
Фото: Вчасно

До програми «Доступні ліки» у 2018 році включать препарати від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та необхідні для здоров’я матері і дитини під час вагітності.

Про це йдеться в проекті постанови Кабміну «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», повідомляє МОЗ.

За результатами дослідження експертів Міжнародного медичного корпусу, 4 з 10 основних причин інвалідності в світі спричинені розладами психічного здоров’я. До 2030 року депресія стане третьою найбільш поширеною хворобою в країнах з низьким доходом і другою – з середнім. Натомість кожна гривня, інвестований у лікування загальних психічних розладів в Україні, принесе в двічі більше для відновлення людської продуктивності.

Також у проекті постанови передбачено додати ще по одній діючій речовині для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та діабетом ІІ типу – «Лозартан» і «Глібенкламід».

«Доступні ліки» – це початок кардинальних змін у забезпечені громадян вільним доступом до ефективних та безпечних життєвонеобхідних ліків. У перспективі, ми плануємо, щоб кожен пацієнт був на 100% забезпечений ліками від найпоширеніших захворювань. З нового року ми долучаємо до програми відшкодування державою вартості лікарських засобів ще 3 групи захворювань. Ключовими критеріями їх включення є тягар хвороби, динаміка захворювання, розповсюдження та ефективність лікування на амбулаторній ланці», – зазначив заступник міністра Роман Ілик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: