На Львівщині працюватиме «сухий порт» із залізничною інфраструктурою, - Гірняк

2ba6dc6ab0f3edc44c3fb154a18
Фото ілюстративне. Джерело: kapital.kz

Львівщина стане другою областю в Україні, у якій працюватиме «сухий порт» із залізничною інфраструктурою.

Про це повідомив заступник голови ЛОР Володимир Гірняк на своїй сторінці у Фейсбук. За інформацією Гірняка, аби реалізувати проект, для початку треба забезпечити Львівщину євроколією.

«Наразі, наскільки мені відомо, в Україні такий лише один - «Одеса-Ліски». У нашому ж випадку йдеться про перевантажувальну зону на стику вузької і широкої колії. Маршрут - із території Польщі до Мостиського району, - написав Гірняк. - Звичайно, для початку, маємо зебезпечити наш регіон європейською колією. Це дасть можливість циркулювати вантажам із України в Європу і навпаки. Наразі проект на стадії обговорення, проте його перспективність та актуальність важко переоцінити».

За словами Володимира Гірняка, наразі вирішується питання розташування майбутнього «сухого порту». Серед потенційних ділянок  – території залізничних станцій Мостиська-1, Хоросниця та Родатичі. «Найімовірніше, на землях якоїсь із них і буде стояти «сухий порт». Тут буде змога перетримати контейнери, допоки вантаж не розійдеться у потрібних напрямках», - додав заступник голови ЛОР. Він також пояснив, що мається на увазі під терміном «сухий порт»: «По суті «сухим портом» називають перевантажну базу, забезпечену залізничним сполученням, на якій розміщені склади тимчасового зберігання, споруди для техобслуговування контейнерів, відкриті майданчики для їх зберігання. Весь комплекс забезпечений електронним документообігом. До речі, передбачається, що у «сухому порту» можна буде оформити митну документацію на вантаж, що суттєво економитиме час». Володимир Гірняк додав, що у ЛОР планують вийти з інвестиційним проектом вже навесні 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: