Що їсти взимку, щоб не захворіти

02122017-0-765x510

Скільки взимку треба їсти сала, чому корисні квашені продукти та яка їжа шкідлива в холодну пору року. Пояснюють лікарі-дієтологи.

Є багато корисних продуктів, які необхідні нашому організму. Але перш за все потрібно сказати про ту їжу, яку вживати не можна, яка погіршує стан здоров’я і шкодить нам. Нажаль, саме ці шкідливі продукти в українців щодня на столі.На першому місці – їжа яка містить цукор, це рідкі та шипучі напої, нектари та соки.

На другому – випічка та солодощі, все, що містить поєднання муки, цукру та жиру. Третє місце це – смажена їжа, вона перевантажує нашу травну систему, печінку та нирки. Коли ви вживаєте смажену їжу, органи не в змозі засвоювати поживні речовини та вітаміни, а направляють свою енергію на боротьбу за виживання організму.

Четверте – варто відмовитися від глибоко переробленої їжі, яка містить консерванти, це – ковбаси, сосиски, їжа тривалого зберігання.

В холодну пору року нам не вистачає сонця. І тут на першому місці яйця, але вони мають бути обов’язково не круті, а рідкі.

Яйце – це мега-корисний продукт. В його складі амінокислоти, всі білки які живлять і відновлюють наш організм. Жовток – це фосфоліпіди, які дбають про здорову нервову систему, печінку є профілактикою хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Тому яйця мають бути щодня в нашому раціоні. Можна вживати сирі перепелині яйця. Але якщо у вас є вибір між домашнім курячим яйцем і промисловим перепелиним, обирайте звичайно куряче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: