У Львові відбудеться міжнародна науково-практична конференція

8-9 грудня 2017 р. на кафедрі філософії та економіки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Реформація і трансформація суспільства: досвід минулого і виклики сучасності», присвячена 500-річчю Реформації.

Конференція відбуватиметься із залученням відомих дослідників з України,  Європи та США у галузі філософії, релігії, науки.

У перший день, 8 грудня о 10 год. у Актовій залі Університету (Теоретичний корпус університету, вул. Шимзерів, 3а) заплановане пленарне засідання у якому прозвучать доповіді учасників. На ньому розглядатимуться інтелектуальні витоки Реформації та її вплив розвиток Західної цивілізації. Також висвітлюватимуться проблеми, пов’язані з релігійним плюралізмом, роллю Реформації у формуванні культури співіснування і свободи віросповідання, її впливом на становлення сучасної демократії та громадянського суспільства, можливістю використання трансформаційного досвіду для розвитку українського суспільства. Та багато іншого.

Читайте також: Чому в сучасної людини проблем не менше, ніж в людини епохи Просвітництва (розмова з філософами)

На другий день, 9 грудня о 10 год. буде проводитись круглий стіл  "Актуальність ідей Реформації для оновлення і розвитку українського суспільства в умовах постсекулярності і постмодерну", до роботи якого запрошуються як учасники конференції, так і усі бажаючі. Участь у ньому візьмуть такі знані експерти в царині суспільно-релігійних відносин як Людмила Филипович, Віктор Єленський, Михайло Черенков, Вікторія Любащенко, Юрій Чорноморець, Boleslaw Karcz, чільні представники Церков.

З огляду на нещодавно ухвалене рішення про святкування Різдва 25 грудня на національному рівні та присутність на конференції провідних експертів, була б цікавою для громадськості можливість інтерв’ю з ними про роль і місце протестантизму в українському суспільстві, його внеску у розвиток українського суспільства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: