Ті, що непомітні: у Львові презентували фотовиставку про особливих людей

8 грудня у Львові відкрилася фотовиставка «Ті, що непомітні» про людей з розумовою неповносправністю.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Ті, що непомітні» — таку назву носить виставка фотографій людей з розумовою неповноправністю, яка відкрилася 8 грудня у Першій Львівській медіатеці. Організувала її громадська організація «Лярш Ковчег», а світлини зробила професійна фотографка Олена Умрихіна.

«Основне наше завдання, як організації, показувати дари і таланти людей з особливими потребами, що вони, так само як і ми, є повноцінними членами суспільства, що, незважаючи на те, що у них є якась особливість, вони не є гіршими, ніж здорові люди, — каже Наталя Критович, координаторка зовнішніх зв’язків організації «Лярш Ковчег». — Насправді вони вчать жити сьогоднішнім днем, любити ближнього, говорити про це, не боятися цього. Це особлива школа любові, довіри. Ми дуже часто дійсно не бачимо цих людей. І виставкою ми хочемо привернути увагу громадськості до наших друзів — так ми називаємо осіб з особливими потребами».

На фото члени «Ляршу» зображені у різних буденних ситуаціях: хтось іде до магазину, хтось — проводить час з друзями, працює тощо. Загалом представлені 32 світлини.

Фотографка Олена Умрихіна працювала над виставкою з середини жовтня. Дівчина розповідає, що цей період став незабутнім для неї.

Фотографка Олена Умрихіна

«Я проводила з ними день, дивилася як вони працюють, іноді смішила їх і фотографувала в цей момент та хотіла, щоби це було максимально природньо, хотіла показати їх зі справжньої сторони — такими, якими вони є. Оскільки я можу зробити це професійно, я подумала, чому б не долучитися до такої справи», — зазначила Олена Умрихіна.

За її словами, ці люди дуже привітні і показують всю красу життя. «Ми всі іноді заклопотані своїми проблемами, справами, а вони вчать усміхатися і кажуть: «Не треба так багато переживати, бо голова буде боліти і лусне», - додала пані Олена.

Додамо, виставка триватиме у Львові до 31 грудня. Відвідати її можуть усі бажаючі. Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: