У Москві зірвали показ фільму про Донбас «Політ кулі»

_99144772_photo_2017-12-10_13-29-06

У московський кінотеатр «Октябрь» під час показу фільму «Політ кулі» режисерки Беати Бубенець увірвалися близько 50 прибічників проросійських сепаратистів. Один із них облив екран сечею.

Про це інформує ВВС Україна.

Працівники російського ОМОНу вивели глядачів із зали і викликали підкріплення.

Як повідомив кореспондент Російської служби Бі-бі-сі, що перебував на місці подій, у залі на той момент перебувало близько 200 глядачів. На самому початку стрічки люди із прапорами так званої "Новоросії" і в камуфляжі увірвалися до зали. Від них, за його словами, було чітко чути запах алкоголю.

Ще до початку показу люди із прапорами "Новоросії" намагалися увійти до зали без квитків.

Після того, як один із активістів облив екран сечею, залою почав ширитися дурний запах, і багато глядачів повиходили самі.

Кінозал охороняли близько 50 працівників ОМОНу в касках, які після інциденту попросили усіх глядачів вийти. Для них зробили коридор.

Це вже не перший візит прибічників проросійських сепаратистів до кінотеатру московського "Октябрь", де фільм "Політ кулі" показують у рамках фестивалю документального кіно "Артдокфест".

У суботу вони вже приходили на показ цієї ж стрічки і заявили, що на наступному показі у організаторів будуть "серйозні проблеми".

Відеозапис їхньої розмови із президентом фестивалю Віталієм Манським опублікувала у Facebook режисерка Беата Бубенець.

Раніше російська кіномережа "Каро" скасувала показ документального фільму про лідера кримських татар Мустафу Джемілєва у рамках "Артдокфеста". За словами організатора фестивалю Манського, у "Каро" їм дали зрозуміти, що вимога зняти стрічку із показу надійшла "згори".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: