Більшість українців не планують користуватися літаком, — дослідження

28043-6-samyx-durackix-prichin-po-kotorym-lyudi-ne-smogli-popast-v-samolet-na-svoj-rejs

Майже половина українців кажуть, що не користуватимуться авіаційним транспортом навіть за умови появи на українському ринку нових бюджетних авіакомпаній.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року, інформує ІА Дивись.info.

45,4% українців вказали, що не користувалися і надалі не користуватимуться авіаперевезеннями, навіть якщо в Україні з’являться нові бюджетні авіакомпанії. Натомість 12,8% сказали, що планують вперше сісти на літак у такому випадку, хоча раніше не користувалися авіатранспортом. А от майже 4% відповіли, що літатимуть частіше, якщо будуть нові лоукости. При цьому, понад 32% вказали, що їм важко відповісти на це питання.

Нагадаємо, біометричний закордонний паспорт наразі є у 12% українців, але понад 50% українців не збираються його оформлювати.

Зазначимо, дослідження провели Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ГО «Європа без бар’єрів» з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року.

Було опитано 1614 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%. Для порівняння використовуються дані загальнонаціонального опитування населення України, яке було проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: