Підрив автобуса біля Львова: МЗС Польщі занепокоєне «черговим антипольським інцидентом»

205a3b7-fdnj,ec-kmdsd

У Міністерстві закордонних справ Польщі назвали «черговим антипольським інцидентом» підрив автобуса з польськими номерами поблизу Львова.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Польщі.

«Міністерство закордонних справ Республіки Польща підтверджує, що в ніч з 9 на 10 грудня цього року у Львові пошкоджено польський автобус внаслідок підриву вибухівки, і із занепокоєнням відзначає черговий антипольський інцидент на території України», - йдеться у заяві.

Польські консульські служби встановили, що автобусом подорожувала група з 23 польських туристів, серед яких були чиновники місцевого самоврядування. Автобус був пошкоджений на стоянці біля готелю. На момент інциденту в автобусі нікого не було, постраждалих немає.

«Влада України пояснює обставини інциденту; місцева міліція та прокурори проводять слідчу діяльність. Організатор поїздки вжив заходів для повернення учасників поїздки до країни. Вони повертаються до Польщі у компанії консула у Львові», – додали у польському МЗС.

Нагадаємо, 9 грудня близько 23:20 на кільцевій дорозі на стоянці готелю «Панська Гора» невідомим вибуховим пристроєм пошкодили зовнішню обшивку та бокове скло автобуса марки МАN на польській реєстрації.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що вважають підрив автобуса провокацією до приїзду в Україну польського президента Анджея Дуди, який здійснить візит 13 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: