Подорож до ЄС: скільки українців були закордоном

钱包、笔和跑车在欧-地图-54070499
Фото: AvtoBlog

Найбільше до країн ЄС за останні два роки їздили мешканці Західного регіону.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року, інформує Дивись.info.

За останні 2 роки в країнах ЄС були лише 12% українців. При цьому, найбільша частка таких у Західному регіоні — тут країни ЄС відвідали понад 20% опитаних. Серед вікових груп найчастіше до ЄС їздили люди віком від 30 до 44 років — майже 20%. Відносна більшість опитаних, які були в країнах ЄС впродовж двох років, робили це одноразово — 41%. Лише трохи більше чверті відвідали країни ЄС тричі або більше.

Ще понад 19% українців збираються подорожувати до ЄС наступного року, утім 67,8% сказали, що не мають такого наміру.

Нагадаємо, біометричний закордонний паспорт наразі є у 12% українців, але понад 50% українців не збираються його оформлювати.

Зазначимо, дослідження провели Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ГО «Європа без бар’єрів» з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року. Було опитано 1614 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%. Для порівняння використовуються дані загальнонаціонального опитування населення України, яке було проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: