Ті, кому жилося погано, будуть жити трішки гірше, - економіст про Бюджет-2018

держбюджет
фото: Вечірній Київ

Державний бюджет 2018-го року, який ухвалила Верховна рада України, дуже схожий на минулорічний.

Про це в коментарі ІА Дивись.info заявив економіст Віктор Борщевський.

«Фактично він такий самий, як і минулий. Тобто він свідчить про те, що Верховна рада чи влада, в принципі, задоволена тим, що є, і не збирається нічого міняти. Якщо конкретніше про економіку – переобтяжений соціально-популістичними статтями», - каже економіст, доктор економічних наук Віктор Борщевський.

За його словами, значного покращення у 2018-му всім українцям чекати не варто.

Читайте також: Для кого прийнятий бюджет 2018? Головні цифри, за якими житиме країна

«Ті, хто жили добре, будуть жити чуть-чуть краще. Тим, кому жилося погано, будуть жити чуть-чуть гірше. Тим, кому жилося так собі, так собі і буде. Тобто кардинально не зміниться, тенденції залишаться ті, які були. Хто непогано заробляв, то воно трошки буде краще в них. Хто бідував – краще не стане.

Це що стосується соціального зрізу. Тут дивіться який нюанс. Краще жити стане тим, що на мінімалці сидять. І гірше стане тим, що претендують на більшу зарплату. Тому що коли в межах одного бюджету мінімальна зарплата йде вгору, значить максимальна буде іти вниз. Я вам наводжу конкретний приклад. Спілкувався недавно у Львові з керівником теплоенерго. Він кричить «Ґвалт». Бо у нього вже зварщики, монтажники, токарі кидають інструменти і кажуть, хай прибиральники йдуть варять труби, бо у них така сама зарплата. Це є проблема. У лікарнях санітарка і кваліфікована медсестра. Медсестра зібралася поїхала в Польщу, бо хай санітарка коле уколи. Тобто це є проблема – кваліфіковані, некваліфіковані кадри. Кваліфіковані будуть тікати, бо їх гноблять. Оцей бюджет їх гнобить», - певен Борщевський.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: