Про Василя Стуса знімуть фільм

18-го грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «UM-GROUP» контракт про надання державної фінансової підтримки фільму «Птах душі».

Про це повідомили в прес-службі Держкіно.

Зазначається, що проект цього фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером є Роман Бровко, авторами сценарію – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, продюсером – Артем Денисов.

Сума державної фінансової підтримки становить 19 млн 264,5 тис грн. Загальна вартість виробництва фільму – 38 млн 529 тис. грн.

«Птах душі» – це метафорична історія, що розповідає про останні дні життя геніального українського поета-шістдесятника Василя Стуса та про його загадкову смерть у радянському таборі в ніч на 4 вересня 1985-го року. Фільм опише етап становлення Стуса як поета та борця за українську культуру, а також про марні спроби тоталітарної радянської влади спокусити поета продати душу за «свободу».

Як зазначив режисер стрічки Роман Бровко, постать Василя Стуса є досить відомою для всіх, але ця історія відкриває резонансні маловідомі факти.

«Далеко не всі знають, що ув’язнений Василь Стус був висунутий на здобуття Нобелівської премії. Лише смерть відділила Стуса від цієї нагороди, адже її не вручають посмертно. Для Стуса вона стала неминучим наслідком його принципової позиції, а для радянської влади була зручним виходом із напруженої ситуації», - розповів Бровко.

Реліз фільму запланований на січень 2019-го року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: