Облрада просить в Кабміну 50 мільйонів на протипаводкові заходи

IMG_2339

Депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України щодо надання коштів із держбюджету в 2018 році на заходи із забезпечення комплексного протипаводкового захисту сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь у Львівській області, передає кореспондент Дивись.info.

Депутати Львівської облради ухвалили звернення до Кабміну щодо надання коштів із держбюджету в 2018 році на заходи із забезпечення комплексного протипаводкового захисту сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначено у зверненні, Львівська область належить до найбільш паводконебезпечних районів України. Рівні за масштабами повені та паводки, які повторюються 3-8 разів на рік, спричиняють затоплення та підтоплення населених пунктів, сільськогосподарських угідь, виробничих об'єктів; інженерної інфраструктури з руйнівними наслідками. Зокрема, катастрофічні паводки і повені у Львівській області за останні роки завдали збитків на суму понад 8 мільярдів гривень.

«Ситуація, що склалася, потребує невідкладного вирішення. З метою комплексного захисту від шкідливої дії вод Львівським облводресурсів розроблений Державний інвестиційний проект «Заходи із забезпечення комплексного протипаводкового захисту сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь Львівській області», реалізація якого забезпечить комплексний захист 111 населених пунктів, 9 369 садиб, 48 625 га сільськогосподарських угідь, виробничих об'єктів, інженерної інфраструктури тощо.

Інвестиційний проект у 2017 році отримав позитивний висновок Міністерства екології та природних ресурсів України, а також відібраний Міжвідомчою комісією з питань державних інвестиційних проектів до плану реалізації, починаючи з 2018 року.

Враховуючи загрозу для населення Львівської області через паводконебезпечну ситуацію та зважаючи на необхідність виконання невідкладних робіт, ми, депутати Львівської обласної ради, просимо виділити з передбачених у державному бюджеті кошти на 2018 рік в сумі 50 млн грн у плані реалізації першочергових робіт, які необхідно виконати в 2018 році», – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: