Світові зірки, оновлений фасад і нова вартість квитків. На Львівський органний зал чекають зміни (Фото)

орган
фото: Львівський органний зал, сторінка у Facebook

У 2018-му році у Львівському органному залі планують серію неординарних заходів, а  також багато як українських, так і закордонних музичних гостей. Цей рік для музичної установи буде ювілейним.

Якщо розпочати з січня, то цього місяця до Львівського будинку органної та камерної музики завітає перша скрипка одного із найвідоміших оркестрів світу – Берлінського філармонічного оркестру.

«Таких прецедентів в Україні взагалі не було. Оркестрантів, музикантів такого рівня ніколи не було. Він буде вперше в Україні і вперше в Органному залі. Це буде в січні», - розповів Дивись.info директор Львівського будинку органної та камерної музики Іван Остапович.

Фото Андрія Зеленого

Вже у лютому в закладі планують розширити репертуар органних концертів. За словами дирекції Органного залу, повинні з’явитися нові програми. Зокрема, програми творів Мендельсона, Брамса, Брукнера, Вагнера.

Відвідає Львівський будинок органної та камерної музики і кларнетист з Франції. У рамках заходу у Львові також пройде презентація цих музичних інструментів.

Уже навесні паризький віалончеліст Джейкоб Шоу.

«Це молодий і перспективний музикант, який зараз є лауреатом найпрестижніших міжнародних конкурсів і концертує в дуже відомих залах. Його графік дуже щільний, але ми все таки знайшли трохи час і його виступ у нас планується в квітні», - каже керівник закладу Іван Остапович.

У травні своєю музикою львів’ян потішить скрипалька зі США Мідорі Гото, яка виступатиме разом із органом та оркестром.

«Це людина, яка має кілька премій Греммі. Людина, диски якої, тиражуються на найвідоміших фірмах», - зазначає Остапович.

Червень буде перехідним місяцем. Тоді планують завершити сезон і перейти в режим резиденції. В Органному залі мають на меті запустити влітку резиденцію для органістів та інструменталістів.

«Протягом місяця ми плануємо запрошувати до нас закордонних педагогів, відомих музикантів, які проводитимуть інтенсивні майстер-курси. Триватимуть вони різний час. Плануємо набирати туди активних учасників. Бажано музикантів українських. Для того, щоби українські органісти та інструменталісти мали змогу поспілкуватися із західними колегами, обмінятися досвідом і напрацювати базу даних для майбутньої співпраці», - додає керівник музичної установи.

Вже на осінь 2018-го року запустять зовсім нову серію органних концертів. Туди, попередньо, запросять кращих із музикантів, які брали участь у резиденції.

Читайте також: Я хочу, щоб про львівський Будинок органної та камерної музики знали більше людей, – Іван Остапович

Щоправда, зважаючи на участь світових зірок в музичних заходах закладу, зміни чекають і на вартість квитків.

«Для нас важливо, щоби квиток був доступний для всіх. Зросте верхня планка. Зрозуміло, що на певні концерти верхня межова планка буде вищою. Але все одно буде прошарок доступних квитків, доступних більшості. Нижня планка не буде високою», - запевняє Іван Остапович.

Щодо питань нетворчих, то у бюджеті розвитку на 2018-ий рік, за словами директора Органного залу, закладено один мільйон гривень на косметичний ремонт фасаду.

Проектно-кошторисну документацію орієнтовно мають намір підготувати до літа. Опісля – взятися за сам ремонт.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: