У МОЗ запропонували залишити діяльність цілителів поза законом

35b01c87-2458-4910-a001-2937185ef0c6

Міністерство охорони здоров'я пропонує вилучити із законодавства норми про зайняття народною медициною чи цілительством.

Відповідний законопроект оприлюднили для суспільного обговорення.

У пояснювальній записці автори проекту закону посилаються на ст. 3 Конституції України, згідно з якою «людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю».

«Наявність спеціального дозволу на зайняття народною медициною (цілительством) у фізичної особи – підприємця, який володіє народними методами лікування, не дає гарантії захистити конституційні права громадян», — йдеться у документі.

Зазначається, що держава готує достатньо спеціалістів у галузі медицини.

Документ передбачає виключення із законодавства про охорону здоров'я статті про право на зайняття народною медициною чи цілительством.

Стаття визначає, що таке цілительство, зобов'язує отримувати відповідний дозвіл раз на 5 років та визначає причини відмови у наданні такої ліцензії.

Нагадаємо, 1 січня набула чинності медична реформа. Українцям обіцяють безкоштовні візити до сімейного лікаря, екстрену допомогу і пологи, однак за інші послуги доведеться платити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: