За 40 років шоколад може зникнути

61_main_new.1499368986
Фото: Сегодня

Справа в тому, що рослини какао, які є головним інгредієнтом цих солодощів, наразі боряться за виживання.

Про це попереджають експерти Національного управління океану та атмосфери США, пише «Українська правда» з посиланням The Daily Mail.

Дерева какао можуть рости лише на певних територіях: приблизно на 20 градусів на північ і на південь від екватора. При цьому їм потрібна висока вологість.

Викликане ж глобальним потеплінням підвищення температури всього 2,1 °С протягом найближчих 30 років спричинить загрозу для рослин.

Вчені зазначають, що таке підняття температури могло б компенсуватися за рахунок підвищення вологості, однак навряд чи кількість опадів збільшиться.

Це означає, що виробничі площі какао мають бути перенесені ще вище від екватора. Але це не зовсім можливо оскільки там гірська місцевість, яка ретельно оберігається для дикої природи до 2050 року.

Минулого року експерти також прогнозували, що світ на порозі «шоколадного дефіциту». Причина цього в тому, що покупці в країнах, що розвиваються, вживають все більше таких солодощів.

Дослідження показують, що типовий західний споживач їсть в середньому 286 шоколадних батончиків на рік.

Для виробництва такої кількості шоколаду виробникам потрібно посадити 10 какао-дерев. Незважаючи на збільшений попит, пропозиція не збільшилась, а запаси какао падають.

«Ми можемо очікувати на шоколадний дефіцит в 100 000 тон на рік в найближчі кілька років», - прогнозує Дуг Хокінс з дослідницької фірми Hardman Agribusiness в Лондоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: