Нам простіше було працювати без законодавства, — радниця з питань ВПО Мінсоцполітики

26219575_1776441095700950_7872151778422990344_n
Оксана Яковець, радниця з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства соціальної політики у Львівській області. Фото: Прес-клуб Львів

Радниця з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства соціальної політики у Львівській області каже, що простіше було працювати без законодавства.

Про це вона заявила під час прес-конференції 12 січня, інформує Дивись.info.

Оксана Яковець, радниця з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства соціальної політики у Львівській області каже, що як людині, яка із самого початку збройного конфлікту працює з ВПО, їй простіше було робити це без законодавства.

«Як людина, яка працює з ВПО із самого початку, можу сказати, що простіше працювати без законодавства, як ми це робили з березня по жовтень 2014 року. Тепер прийняли стільки нормативних документів, що думаєш: чим вони керувалися, коли це робили. Кожен документ містить дискримінаційну складову. Законодавство, яке працює на ВПО, потрібно змінювати, вдосконалювати, спрощувати, але думати кожного разу не про органи, які реалізують цю норму, а про людей, для яких вона приймається», — каже Оксана Яковець.

Читайте також: Лише чверть народжених в Криму та ОРДЛО мають українські свідоцтва, — дослідження

За словами радниці, сім’ї, які народжують дітей на неконтрольованій території, у більшості випадків позбавлені підтримки з боку України або ж проходять складну і тривалу процедуру, внаслідок чого можуть втратити право на допомогу через те, що не встигають вкластися у термін, визначений законодавством для її призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: