В перинатальному центрі місто виконало зі свого боку всі роботи, - Садовий (фото)

IMG_3403

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі на вул. Дж. Вашингтона завершили реконструкцію водопровідної насосної станції, зокрема, місто зі свого боку виконало вже всі роботи, які обіцяли. 

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі на вул. Дж. Вашингтона завершили реконструкцію водопровідної насосної станції, і місто зі свого боку виконало вже всі роботи, які обіцяли. 

Про це під час брифінгу заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Зокрема, виконано ремонт будівлі, повну заміну мереж та обладнання, електричної частини, опалення та вентиляції, ремонт резервуару запасу питної води. «Місто не бере участь в роботах всередині перинатального центру. Місто зі свого боку мало забезпечити пологовий теплом, водою та зробити мережі. І ми це на 100 відсотків виконали, як і обіцяли», - зазначив Садовий.

Також він пояснив, що ЛМР анонсувала майже 7,5 млн грн на реконструкцію мереж до обласного перинатального центру.

Окрім того, за словами Садового, місту вдалося зекономити частину коштів. «Якщо б ці роботи виконувала фірма, яку винаймали на стороні, то це було б значно дорожче. А всі роботи місто виконувало своїми силами, працювали люди, отримуючи заробітну платню на підприємствах», - пояснив мер Львова.

Він також наголосив, що більше ніяких коштів на перинатальний центр міська рада виділяти не буде.

«В нас не передбачено цього року ніяких коштів на перинатальний центр. Адже для цього є кошти державного та обласного бюджету. Не потрібно забувати, що в нас є міські пологові будинки, які фінансуються за міські кошти», - додав Садовий.

Читайте також: У перинатальному центрі реконструювали водопровідну насосну станцію (фото)

Варто зазначити, Львівський обласний клінічний перинатальний центр (вул. Дж. Вашингтона, 6) був заснований у 1986 році як пологовий будинок №2. У 1990 – реорганізований в перший в Україні перинатальний центр. На 2011 рік таких в Україні було лише чотири.

Нагадаємо, відродження перинатального центру стало можливим завдяки коштам із державного бюджету – 45 млн грн та фінансовому ресурсу з обласної скарбнички – 25 млн. Крім того, на придбання сучасного медичного обладнання було оголошено тендер на понад 50 млн грн.

Окрім того, депутати Львівської облради вирішили, що на перинатальний центр скерують частину коштів від приватизації львівського «Універмагу на Ринку».

У березні 2017 року обласні обранці також зверталися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням виділити кошти з міського бюджету Львова в обсязі 20 млн гривень на до фінансування реконструкції, але відповіді так і не отримали.

Читайте також: Львівський перинатальний центр відновить роботу у лютому, — Гірняк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: