У Львові назвали місця, де можна пірнути в ополонку на Водохреще

IMG_8697

У Львові визначили чотири локації, де цього року можна буде пірнути в ополонку на Водохреще.

Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначив Москаленко, в нас є добра традиція занурення в ополонку, тому у Львові цьогоріч визначили 4 локації, де це можна зробити і, які мають на це всі відповідні дозволи.

«Є дві локації безпосередньо у Львові - Горіховий Гай (біля Кіноцентру) та на Погулянці. А ще - у Винниках та Брюховичах», - розповів чиновник.

Отож, адреси, де можна купатися на Водохреща:

  • водойма на Погулянці, вул. Вахнянина
  • водойма у Горіховому гаю поблизу «Кіноцентру», вул. Володимира Великого, 16
  • м. Винники, водойма на вул. Шевченка
  • м. Брюховичі, вул. Курортна, озеро №1

«Для нас важлива безпека кожного, хто буде занурюватися. Відповідно, саме тому є чіткі норми як екологічні, так і санітарні до об'єктів, де здійснюватиметься купання. Тому, зваживши всі елементи, ми визначили 4 локації», - пояснив Москаленко.

За його словами, на всіх інших локаціях вже сьогодні поновлюють таблиці «Купатись заборонено», оскільки там немає необхідного набору послуг для занурення.

Своєю чергою начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Іваніцький зазначив, що у Львові нараховується близько 100 водних об'єктів. «Проте головна проблема Львова полягає в тому, що вода у місті не відповідає санітарним нормам. Але, знаючи народні традиції вірян, цьогоріч облаштували 4 об'єкти, які готові до пірнання та повністю відповідають нормам. Там будуть медики та місця, де можна зігрітися», - пояснив Іваніцький.

Не забувайте про безпеку

В головному управлінні ДСНС Львівської області розповіли основні правила особистої безпеки під час святкування Водохрестя.

Отож, якщо Ви вирішили здійснити занурення у ополонку, то рятувальники рекомендують дотримуватися простих правил поведінки на воді, виконання яких допоможе зберегти власне життя та здоров’я.

Також зазначається, що перед купанням бажано мати попередній досвід занурень в холодну воду. «Пам'ятайте, що перебування в крижаній воді незагартованих людей може спричинити до загального переохолодження організму та «холодового» шоку», наголошують в ДСНС.

Окрім того, хто планує омиватися в холодній воді, перед зануренням в ополонку розігрівати тіло, занурюватися лише по шию, не замочуючи голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Перебувати в ополонці можна не більше 10 секунд – трьох занурень цілком достатньо.

Якщо з вами дитина, то уважно слідкуйте за нею під час занурення в ополонку. При виході з води не слід триматися безпосередньо за металеві поручні, можна використовувати сухий рушник.

Після виходу з води, необхідно добре розтерти тіло сухим рушником, одягнутися, виконати декілька інтенсивних фізичних вправ, випити гарячого чаю. Купання в крижаній воді під впливом алкоголю категорично заборонено.

Читайте також: На Богоявлення у Львові священики всіх конфесій святитимуть воду

Нагадаємо, кілька днів тому в прес-службі Львівської міської ради повідомили, у всіх водоймах, що є на території міста Львова, заборонено купатися.

«У всіх наших міських водоймах купатися заборонено, департамент містобудування дав доручення всім нашим ЛКП, на балансі яких є водойми, поновити таблички «Купатися заборонено» та посилити контроль у час свята Хрещення Господнього. На всіх цих об’єктах буде чергування МНСників з метою забезпечення безпеки», – зазначили у відділі екології департаменту містобудування Львівської міської ради.

Журналісти Дивись.info намагалася з’ясувати, чи справді у Львові немає місць, де можна буде пірнути у ополонку, чи заборонять львів’янам купатися у міських водоймах на Водохреща і, хто слідкуватиме за цим. Проте чіткої відповіді в міськраді нам так і не надали.

Читайте також: Купатися заборонено: чи можна буде у Львові пірнути в ополонку на Водохреще

Як зазначив в коментарі Дивись.info речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, рятувальники не є правоохоронними органами, тож не можуть обмежити людям можливість доступу до водойм для пірнання. «Якщо ми будемо бачити, що біля водойм є скупчення людей, які матимуть намір пірнати, то туди будуть відряджатися пости рятувальників, аби забезпечувати безпеку цих людей», – додав він.

Читайте також: В ЛМР оприлюднили правила безпеки під час пірнання на Водохреща

До речі, в патрульній поліції Львівської області журналістам також пояснили, що ніяких вказівок від міської ради щодо забезпечення правопорядку не надходило.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: