«Львівська політехніка» і КНУ Шевченка до весни навчатимуть студентів дистанційно

politehnika
фото: Львівська Політехніка, сторінка у Facebook

Українські виші звільняють студентів від аудиторних занять до березня задля економії коштів, які потрібно сплатити за опалення.

Українські виші звільняють студентів від аудиторних занять до березня задля економії коштів, які потрібно сплатити за опалення.

Про це офіційно заявили у КНУ імені Шевченка та НУ ЛП.

Про це йдеться в офіційній заяві щодо графіку роботи університету, оприлюдненій на сайті навчального закладу: «Другий семестр триватиме з 24.01.2018 р. по 30.06.2018 р. У цьому семестрі передбачено аудиторне навчання з 01.03.2018 р. по 08.06.2018 р., проведення літньої сесії з 09.06.2018 р. по 24.06.2018 року», – йдеться в заяві.

На період з 24.01.2018 р. по 28.02.2018 р. факультети та інститути планують проведення навчальних та виробничих практик поза межами університету, написання курсових та дипломних робіт, а також виконання завдань самостійної роботи. Такий графік погоджений з первинною профспілковою організацією університету та студентським парламентом".

У МОН повідомили, що Університет Шевченка переходив на таку форму навчання і минулого, і позаминулого року.

Як ми повідомляли раніше, аналогічне рішення у листопаді було прийнято у Національному університеті «Львівська політехніка». Там навчання відбуватиметься дистанційно три тижні у лютому.

«Ми не переводимо студентів на дистанційне навчання. Ми просто впроваджуємо тижні самостійної роботи з використанням технологій електронного навчання. Тобто це не є повноцінно дистанційна форма навчання. Це є тижні самостійної роботи студентів – три тижні – з використанням технологій електронного навчання доступного через спеціальне навчальне середовище (віртуальне – авт.). Це буде відбуватися з 12 лютого по 4 березня», – розповідає проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Львівська політехніка» Олег Давидчак. За його словами, оптимізація виплат за комунальні послуги – лише одна із причин такого кроку. Інша – впровадження нових технологій навчання. Адже електронне навчання теж має переваги у порівнянні зі звичайним. Детальніше читайте тут.

У Міносвіти ситуацію з розпуском студентів пояснили тим, що це рішення, яке кожен навчальний заклад приймає самостійно, - пише УП. Життя. МОН не надсилало жодних централізованих листів із такими рекомендаціями. «Є виші, які ще на початку року робили плани на 2017-2018 навчальний рік, заклали таку перерву та дистанційне навчання у план. Тобто вони десь навчання подовжили, десь додали очні сесії для того, щоб це компенсувати і взимку не мати очного навчання. Якщо університети спланували так, що через очні сесії та подовження навчання влітку це все буде компенсовано – це справа вищих навчальних закладів, ми тут не можемо втручатися», – повідомили у прес-службі МОН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: