Вікенд у Львові: куди піти 3 і 4 лютого 

Найцікавіші події у Львові на вихідних 3 і 4 лютого.

Покази легендарної вистави-феєрії «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича, заборонена в Росії виставка світлин козацьких таборів на Уралі, а потім на Сході України, фільм про історію життя оперного співака, волонтера, учасника Революції Гідності та бойових дій на сході України Василя Сліпака — в афіші подій Львова на 3 і 4 лютого.

Театральні події

Опера-балет «Коли цвіте папороть»

3-4 лютого, 18:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

П’єса Євгена Станковича створена ще в 1977-му році, ніколи раніше не піддавалася повному сценічному втіленню. Фольк опера-балет «Коли цвіте папороть» – унікальне в своїй нестандартності поєднання жанрів, народних традицій і сучасної хореографії.

Читайте також: Заборонена, але незламна: про що прем’єрна феєрія «Коли цвіте папороть» 

Вистава «Впольована пристрасть, або Підслухані пісні княжого саду»

3 лютого, 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Актриси і актори перевтілюються у прекрасних князівен, мольфарів, лицарів, богинь, щоб розповісти казку, що діється десь і колись. Казку про любов, пошуки скарбу, помсту, відвагу і чари, в якій переплітаються фольклор і міфи. В цьому проекті Театр ім. Леся Курбаса вперше звертається до форми театру ляльок, грається з образами і ситуаціями та творить містичний світ.

Вистава «Ось та Ась»

3 лютого, 19:00 Львівський академічний театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6)

Вистава для дорослих за мотивами думи-казки С. Васильченка. Жив на світі козак щирий, на ймення Ось, усякого він у свою хату за господу приймав, усякому віри, як мала дитина, діймав, боязні Божої пильно пам’ятав. Усякому козак Ось віри доймає, а того, що вже видимо лихо у хату до його суне, не бачить і не знає…

Вистава «Весела корчма»

4 лютого, 17:00 Культурно-освітній центр ім. Довженка (просп. Червоної Калини, 81)

Гумористична вистава «Весела корчма» за творчістю єврейського письменника Шолом-Алейхема. Колоритна вистава, наповнена танцями, єврейською музикою, гумором і смішними діалогами від «короля сміху» творчість якого втілює разом з акторами режисер Олександр Левіт.

Музичні події

Ансамбль Kings & Beggars презентує альбому Rosa das Rosas

3 лютого, 18:00 Клуб «Picasso» (вул. Зелена, 88)

Довгоочікуваний новий альбом від львівського ансамблю Kings & Beggars спільно з яскравим хореографічно-театралізованим шоу від студій старовинного танцю «Джойссанс» (Київ) та «Бельтайн» (Львів).

Rosa das Rosas – це вибрані пісні одного з найвідоміших середньовічних пісенних манускриптів Cantigas de Santa Maria (XIII ст., Іспанія), заспівані оригінальною галісійсько-португальською мовою та зіграні на середньовічних інструментах.

Концерт «Антоніо Вівальді. Пори року»

3 лютого, 18:00 Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Один з найвідоміших творів Антоніо Вівальді та й всієї епохи бароко. У ньому – вся гама почуттів, від життєрадісної весни до меланхолійної осені, від літньої грози до зимових вечорів біля теплого каміна.

Соло на скрипці Марка Комонька, за органом – Олена Мацелюх, супроводжуватиме музику «живий» живопис Ольги Куц.

Виставки

Виставка живопису Марека Окрасси

До 25 лютого, Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3)

Полотна сучасного польського художника Марека Окрасси презентують дійсність, наповнену блиском, людьми, машинами, елегантністю, веселощами, морем та проявами життя. У такий спосіб автор ділиться своїми спостереженнями, пропонує насолоджуватись красою, замість того, щоб ставити питання.

Читайте також: Іронічний кращий світ: у Львові презентували виставку сучасного польського художника (фото) 

У стилі, що ледь нагадує арт-деко, автору вдається передати невидиму сутність людського сьогодення.

Фотовиставка «Братва»

До 25 березня, Львівський музей історії релігії (пл. Музейна, 1)

Світлини кореспондента «Ведомостей» Дениса Абрамова, пітерського фотографа Олександра Аксакова, свердловського документаліста Дениса Тарасова, які вони зробили в козацьких таборах на Уралі, а потім на Сході України.

Ім’я російського художника, педагога, журналіста, куратора у галузі сучасного мистецтва Василя Мельниченка добре відоме мешканцям Омська (Росія). Кожен із його проектів був присвячений наболілим темам із життя Росії і зазвичай наштовхувався на різку критику з боку влади. Так склалося наприкінці 2014 року з виставкою «Братва» – світлини заборонили експонувати в Омському музеї «мистецтвознавці ФСБ і міліції». Проте виставка «Братва» не перестала існувати: її двічі представляли у містах Німеччини.

Виставка Романа Барабаха «Небо»

До 11 лютого, Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26)

Розкриття прихованої блакиті митець читає як проявлення невидимої Божої іскри, що ховається не лише у творі мистецтва, але і в людській душі. Світло, що вивільнює колір неба з важкої матерії (окисів металу), слугує метафорою християнського катарсису, очищення душі та її наближення до Бога.

Події для всієї сім'ї

Документальний фільм «Міф» про Василя Сліпака

3 лютого, 18:00 в к/т «Планета Кіно» (ТРЦ Forum Lviv, вул. Під Дубом, 7)

Фільм розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені.

Фестиваль культур Global Village

3 лютого, 13:00 Центр Шептицького (вул. Козельницька, 4)

Захід, що надає можливість для українців познайомитися, поспілкуватися та поділитися досвідом з представниками різних країн, які приїхали в Україну для участі в соціальних проектах.

Учасники з більш ніж 10 країн зберуться на фестивалі для того, щоб продемонструвати унікальність своєї рідної культури за допомогою національних звичаїв, одягу та страв. Свої культурні традиції покажуть представники таких країн, як Туреччина, Єгипет, Китай, Бахрейн, Марокко, Сінгапур, Індонезія, Туніс та інших.

Освітні події

Досвід Естонії: венчурні фонди та екосистема для стартапів

3 лютого, 14:00 Tech StartUp School вул. Колесси, 2

Зустріч-обговорення досвіду Естонії щодо діяльності венчурних фондів та їх ролі у розвитку екосистеми стартапів з Янікою Мерило - радником міського голови Львова з питань новітніх технологій.

Участь у заході - безкоштовна, за умови обов'язкової попередньої реєстрації за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: