«Авіалінії Антонова» брали участь у підготовці пуску Falcon Heavy

42474661_303

Транспортний літак українського підприємства «Антонов» перевозив складові ракети-носія Falcon Heavy під час підготовки до її запуску у США.

Про це повідомило посольство України у США, пише DW.

Авіатранспортний підрозділ «Авіалінії Антонова» українського державного підприємства «Антонов» брав участь у підготовці до пуску надпотужної ракети-носія Falcon Heavy на космодромі на мисі Канаверал, у штаті Флорида.

«Українські «Авіалінії Антонова» взяли безпосередню участь у підготовці запуску, надавши свій літак Ан-124-100 «Руслан» для перевезення складових ракети. Йдеться про частину головного обтічника ракети з габаритами, які здатні вмістити тільки такий потужний вантажний літак, як український «Руслан», - вказано у заяві української дипустанови у соцмережі Facebook. Як уточнюється в повідомленні, місяць тому український літак подолав 3613 км протягом 4,5 годин, забезпечивши своєчасну доставку складової ракети Falcon Heavy для її вчасного запуску з космодрому.

Як повідомлялося раніше, 6 лютого космічна компанія американського бізнесмена Ілона Маска SpaceX запустила з мису Канаверал найпотужнішу на сьогодні ракету у світі - Falcon Heavy. Замість вантажу у космос полетів електрокар Tesla.

До запуску ракети в компанії готувалися сім років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: