Вікенд у Львові: куди піти 10 і 11 лютого

Найцікавіші події у Львові на вихідних 10 і 11 лютого.

Театральні події

Опера «Страшний двір»

10 лютого, 18:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Опера С.Монюшко на 4 дії, лібретто: Я.Хенціньский.
Мова виконання: мова оригіналу.

Творам основоположника польської класичної музики С. Монюшка(1819-1872) притаманні мелодійність, ліризм, опора на національний і пісенний фольклор, доступність музичної мови. Кожна із його дванадцяти опер у свій час супроводжувалася великим успіхом глядачів, а опера “Cтрашний двір” (1865р.) перейшла на сцени й інших європейських країн. Цей твір із загадковою назвою захоплює поєднання драматичного і комічного.

Вистава «Ніч для жінок»

10 лютого, 17:00 Культурно-освітній центр ім. Довженка (просп. Червоної Калини, 81)

Шестеро безробітних друзів зневірилися в тому, що можуть знайти роботу, – закрився єдиний роботодавець міста – металургійний комбінат. Оголошення в газеті інформує про те, що за вхід в бар, де показують чоловічий стриптиз, кожна дама має викласти 200 доларів. Шалена ідея приходить миттєво… На очах здивованої публіки «робітники від верстату» перетворюються на «аполлонів від стриптизу».

П’єса розповідає про життя простих британських робітників – шахтарів та металургів, причому в досить неприкрашеному вигляді. Герої постановки багато п’ють, говорять про жінок та матюкаються. Втім, особливо вульгарні вислови режисер забрав.

Вистава «Ножі в курях, або Спадок мірошника»

11 лютого, 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Вистава за п’єсою сучасного шотландського драматурга Девіда Гарровера «Ножі в курях»

Музичні події

Концерт Rowan Pattison Trio (AUS-UKR)

10 лютого, 20:00 Коктейль-джаз клуб Libraria Speak Easy Bar (Вірменський дворик)

На концерті в Libraria – Rowan Pattison Trio представить програму, яка основана на особистому проекті Роуана останніх років «Розвиток імпресіоністських концепцій у грі на джазовій гітарі», де автор зіставляє музичну мову Дебюссі та Равеля у полотнах Білла Еванса.

Концерт Will Jacobs Band (USA)

10 лютого, 19:00 Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Will Jacobs – талановитий і харизматичний Blues & Soul музикант з Чикаго, відомий своєю шаленою енергетикою живих виступів.

Вже в 24 роки став одним з найвідоміших музикантів міста. За його плечима спільні проекти з Breezy Rodio, Billy Branch & the Sons of Blues, Linsey Alexander Blues Band, Carl Weathersby, Eddy “The Chief” Clearwater, Marcos Coll та іншими зірками блюзу.

Концерт «Французька органна музика»

10 лютого, 18:00 Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Сет із двох мікроконцертів солісток Органного залу, Надії Величко і Олени Мацелюх.

 

Виставки

Фотовиставка «Братва»

До 25 березня, Львівський музей історії релігії (пл. Музейна, 1)

Світлини кореспондента «Ведомостей» Дениса Абрамова, пітерського фотографа Олександра Аксакова, свердловського документаліста Дениса Тарасова, які вони зробили в козацьких таборах на Уралі, а потім на Сході України.

Читайте також: Російський художник презентував у Львові виставку фотографій (фото) 

Ім’я російського художника, педагога, журналіста, куратора у галузі сучасного мистецтва Василя Мельниченка добре відоме мешканцям Омська (Росія). Кожен із його проектів був присвячений наболілим темам із життя Росії і зазвичай наштовхувався на різку критику з боку влади. Так склалося наприкінці 2014 року з виставкою «Братва» – світлини заборонили експонувати в Омському музеї «мистецтвознавці ФСБ і міліції». Проте виставка «Братва» не перестала існувати: її двічі представляли у містах Німеччини.

Виставка живопису Марека Окрасси

До 25 лютого, Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3)

Вікенд у Львові: куди піти 3 і 4 лютого 

Полотна сучасного польського художника Марека Окрасси презентують дійсність, наповнену блиском, людьми, машинами, елегантністю, веселощами, морем та проявами життя. У такий спосіб автор ділиться своїми спостереженнями, пропонує насолоджуватись красою, замість того, щоб ставити питання.

Читайте також: Іронічний кращий світ: у Львові презентували виставку сучасного польського художника (фото) 

У стилі, що ледь нагадує арт-деко, автору вдається передати невидиму сутність людського сьогодення.

Виставка кераміки Степана Андрусіва

До 2 березня, Музей етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 15)

В Музеї етнографії та художнього промислу триває персональна виставка Степана Андрусіва. Тут художник представив близько 60  своїх творів.

Читайте також: Художнику достатньо два-три кольори, аби щось сказати, – Степан Андрусів (фото) 

Очевидно, така кількість не випадкова, дже завсім недавно художник відсвяткував свій 60-літній ювілей. Степан Михайлович знаний у Львові художник, працює в галузі декоративної кераміки, кераміки для архітектурного та ландшафтного середовищ, приват-доцент ЛНАМ, викладає на кафедрі «Художньої кераміки».

Події для всієї сім’ї

Кіно-перформанс: фільм «Ордер на арешт» у живому супроводі гурту «Вагоновожатые»

10 лютого, 19:00 Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

«Ордер на арешт» – перший український радянський фільм, який тематизує традиційне мовчання жінки. Надію силують говорити, однак саме через навик мовчання вона протистоїть раціональному світові чоловіків і війни. Попри свою розважальну ауру з шпигунськими перевтіленнями, психологічними тортурами та романтикою революційних комітетів, «Ордер на арешт» є в той же час роздумом про емансипацію жінки та її роль в історичних та соціальних процесах громадянських війн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: