Через статтю у газеті «Чортківський вісник» відкрили справу про «розпалювання ворожнечі»

10a5b3c6-999d-4d76-9a12-28f0dd726c81

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «розпалювання міжнаціональної ворожнечі» через публікацію «Ж..и чи євреї» у газеті «Чортківський вісник».

Як повідомляє прес-служба прокуратура Тернопільської області, публікація містить ознаки порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності.

2 лютого 2018 року у газеті «Чортківський Вісник» був оприлюднений матеріал «Ж..и чи євреї». Соціальні мережі бурхливо відреагували на статтю з антисемітськими висловлюваннями за авторством 22-річної власниці і єдиного співробітника газети «Чортківський вісник» Мар’яни Полянської.

У відповідь на численні звинувачення авторка заявила, що не є «антисемітом, шовіністом, ксенофобом, расистом». Полянська пояснила, що до написання цієї колонки її підштовхнуло те, що «Ізраїль не визнає обох Голодоморів, у яких загинули понад 6 мільйонів українців», а вона є «патріоткою».

Водночас на сайті уповноваженого Верховної Ради України з прав людини 9 лютого з’явилося повідомлення про те, що офісом омбудсмена скеровано листа до керівництва газети «Чортківський вісник» щодо «недопущення випадків поширення мови ворожнечі на сторінках вказаного видання, зокрема розміщення матеріалів, які формують упереджене ставлення до представників єврейської національності та сприяють їх стигматизації та дискримінації». Офіс омбудсмена попросив редакцію провести відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу з журналістами та працівниками газети.

Також секретаріатом було направлено запит до керівництва ГУ НП у Тернопільській області з проханням перевірити газету, зокрема, з огляду на наявність ознак розпалювання міжнаціональної ворожнечі, та вжити відповідних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: