Проект львівських архітекторів переміг у конкурсі на меморіал Героїв Небесної Сотні

unian_nebesna_sotnia_vshanuvannia_kyjiv_761550
Фото: Zik

Переможцем номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні» Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на найкращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей революції Гідності» став проект архітекторів зі Львова Ірини Волинець і Марії Процик.

Переможця оголосив 20 лютого у Києві голова конкурсної комісії, архітектор із Німеччини Матіас Зауербрух, інформує Радіо Свобода.

На церемонії був присутній також президент України Петро Порошенко.

Зокрема, голова журі конкурсу Матіас Зауербрух повідомив, що у фінальній частині конкурсу взяли участь дев’ять проектів з різних країн, включно з Україною. У трійку фіналістів також увійшли два проекти з Німеччини.

«Ми мали дуже цікавий, насичений день вчора з дуже багатьма дискусіями, які надихали нас і наших українських партнерів. Ви усі були свідками цього», – заявив Матіас Зауербрух про процес відбору переможців.

«Дуже символічно, що переміг український проект», – сказав президент Порошенко.

У червні цього року має стати відомий переможець у номінації «Музей Революції гідності».

15 лютого в Києві за участі президента України Петра Порошенка презентували проекти меморіалу Героїв Революції гідності.

«Впевнений, що і Меморіал, і Музей постануть за кілька років», – сказав тоді Порошенко.

У лютому 2014 року в результаті стрілянини з боку силовиків по активістах у центрі Києва загинули понад сто людей, їх згодом почали називати Небесною сотнею. На вулиці Інститутській у Києві є меморіальні плити на честь загиблих, а також хрест і портрети вбитих активістів. Меморіалу Героїв Небесної сотні як такого наразі немає.

Читайте також: Львівські медики Майдану про те, що відбувалося 18-20 лютого у столиці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: