У справі про розстріли на Майдані оголошено у розшук 102 особи, - ГПУ

4ade675d1334d24dff37b68951736e7c9e2cf5a9
Фото: capital.ua

Прокуратура оголосила в розшук 102 особи у справі про розстріли на Майдані під час Революції гідності.

Про це заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні 102 особи оголошені в розшук. До них вживали заходів: це був внутрішньодержавний розшук, потім це були звернення до Інтерполу з тим, щоб оголосити в міжнародний розшук. Водночас Інтерпол ... щодо обвинувачень у причетності до подій на Майдані саме державних чиновників, правоохоронців, керівництва держави висловив свою категоричну позицію. Ми робили кілька спроб їх переконати. Вони вбачають тут ознаки політичних переслідувань, начебто тому, що нібито ці події відбувалися на фоні зміни влади», - сказав Горбатюк.

Він розповів, що за його інформацією, більшість із розшукуваних осіб переховуються в Росії.

Керівник департаменту зауважив, що відповідні клопотання про екстрадицію підозрюваних були направлені в РФ, але в кожному випадку надійшла відмова Генеральної прокуратури Російської Федерації.

Читайте також: Львівські медики Майдану про те, що відбувалося 18-20 лютого у столиці

Раніше повідомлялося, що на сьогодні повідомлено про підозру 413 особам, у тому числі 48 високопосадовцям, 208 правоохоронцям, 27 слідчим, 20 прокурорам, 16 суддям.

Печерський районний суд Києва 7 лютого дав дозвіл на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника глави СБУ Володимира Тоцького у справі щодо організації розстрілів мітингувальників у період 18-20 лютого 2014 року.

За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року постраждали 2,5 тисячі осіб, 108 людей загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: