На львівські поліклініки чекає «стоматологічна» реформа

stomatolog
Фото: Твоє Місто

На сесію Львівської міської ради 22 березня винесуть ухвали про перетворення закладів охорони здоров’я, які надають первинну медичну допомогу, в комунальні некомерційні підприємства.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, це передбачає медична реформа.

«Досвід у цьому в нас є. Дві стоматполіклініки вже перетворені в комунальні некомерційні підприємства, а дві – ні, тому що справи в судах. У Львові є 12 закладів охорони здоров’я, які надають первинну меддопомогу, всі вони мають набути статусу комунального некомерційного підприємства», – розповів начальник управління.

Також він заявив, що фінансування медзакладів первинної медичної допомоги буде відбуватися за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

«Державні гроші підуть в ту медичну установу, куди прийшов пацієнт, а не там, де він зареєстрований, як це відбувається зараз», – пояснив Володимир Зуб.

Для цього пацієнти повинні будуть підписати з лікарями декларації на обслуговування.

«Думаю, з весни цього року ми почнемо офіційно підписувати декларації на обслуговування. Десь із 1 жовтня ми підпишемо угоду Національною службою здоров’я України і почнемо працювати за новою системою фінансування закладів охорони здоров’я. Плати за надані послуги на первинній допомозі на етапі сімейного лікаря законодавець не передбачає», – зазначив Володимир Зуб.

Заклади, які не пройдуть реорганізацію не зможуть підписати угоду з Національною службою здоров’я, а відтак не отримають фінансування, оскільки медичної субвенції вже не буде.

Читайте також: Чек на зуб: Садовий оголосив ультиматум непокірним комунальним стоматологам

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: