Ніхто не може вказувати, яких героїв ми маємо шанувати, а яких засуджувати, - Павло Клімкін

unnamed

Ніхто не може вказувати українцям, яких героїв ми маємо шанувати, а яких засуджувати. Це виключно наше право.

Про це заявив сьогодні, 2 березня, на прес-конференції у Львові Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент Дивись.info.

«Кожен народ, кожна нація дивиться на свою історію через певні окулярами. Я поїду завтра до Польщі, аби віддати шану українцям, які загинули у Павлокомі. Для мене це не стільки політична справа, як особиста. Я вважаю, що такі особи не мають бути забутими», - зазначив Павло Клімкін.

Читайте також: Міністр закордонних справ на Личаківському цвинтарі вшанував пам`ять Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО (фото)

За його словами, те, що зараз робиться в Польщі, коли приймаються меморіальні закони, - позбавлено жодного сенсу, оскільки історія - вона була.

«У нас є сміливість сказати, якою була наша історія. Я багато разів казав полякам: «Я готовий разом із вами шанувати пам'ять загиблих поляків, а чи готові ви зі мною шанувати пам'ять загиблих українців. Якщо ви не готові, то це нелюдське відношення, це нехристиянське відношення, це політика, це створення політичних легенд про свою історію», - каже міністр.

«Кожен народ, кожна нація дивиться на свою історію через певні окулярами. Але історія, тим більше наша спільна історія із поляками має бути предметом діалогу істориків, ані політичних маніпуляцій», - додав Клімкін.

Читайте також: Скорботні заходи у Павлокомі: чи забезпечить польська влада безпеку української делегації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: