У Львові відбувся проект пам'яті Володимира Івасюка

2

Два концерти-присвяти композитору і поету, Герою України, автору легендарної «Червоної рути» Володимиру Михайловичу Івасюку ((4.03.1949 – 24/27.04.1979), участь у яких взяли гурти «Курбаси» та «Шоколад», Тарас Чубай, акапельний чоловічий секстет «Піккардійська терція» та американсько-українська співачка і композиторка Брія Блессінг пройшли учора, 8 березня, у Львівській опері.

Про це пише День.

Доречно зазначити, що за останні роки великі музично-мистецькі акції пам'яті легендарного композитора, поета й виконавця відбувалися у Львові 2012-го, 2013-го та 2015-го. Тепер DikArt Creative Marketing Company знову взявся до проекту.

«Проект «Івасюк» – передусім любов та пошана до людини та артиста, який змінив та продовжує змінювати самосвідомість цілого народу, – вважає Брія Блессінг. – Навіть не можу сказати, що наша мета в тому, аби запропонувати щось нове. Ми лише хочемо вкладати свої душі в його пісні – так, як і він колись вкладав. І в такий спосіб бодай якось віддячити Володимирові Івасюку».

За словами автора ідеї Андрія Сидора, два концерти пам'яті Івасюка у Львові – лиш частина проекту. «Плануємо тур містами України», – говорить Андрій Петрович. І додає, що сподівається побачити у залах не тільки людей старшого віку, а й молодь. Бо переконаний, що справжньої та неповторної української пісні потребують не лише представники старшого покоління, а й міленіали. «На щастя, сьогодні свідомість так званого «покоління ґаджетів» формується з любові до свого, до українського, – зазначає А. Сидор. – А хто ж, як не Івасюк, може бути чи не найкращим прикладом уособлення свідомого українця»…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: