Вікенд у Львові: куди піти 10 і 11 березня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 10 і 11 березня.

Театральні події

Арт-кабаре «DEKADANCE-XXI» від балету «Життя»

10 березня, 18:00 Малевич: night club & concert arena (просп. В'ячеслава Чорновола, 2)

Вир присрастей і спокус, інтриг і таємниць, провокацій і авантюр – у «DEKADANCE-XXI». Програма балету Ірини Мазур «Життя» віртуозно міксує часи і маски, геніальне і грішне… ХХІ століття чи ХІХ?

Ефектне музично-пластичне видовище мовою тіл, ритмів та мелодій. Стильно і вишукано, нестримно і чуттєво… Розкриватиме невідомі факти та руйнуватиме міфи… Пориньте в атмосферу богемного Львова, щоб у метушні передноворічних справ та зобов’язань ми згадали: «Життя – прекрасне, бо життя – це кабаре!».

Вистава «Ma-na Hat-ta (Небесна Земля)»

10 березня, 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Перетворивши назву «Добрий бог Мангеттену» на Ma-Na Hat-ta, слово, що мовою індіанців означає «небесна земля», режисер намагався відірвати сюжет від землі, піднести дію не лише на останній поверх хмарочоса, а вище, далі, в безконечність. Художникам Володимиру Кауфману та Наталці Шимін вдається настільки візуалізувати слово, що воно працює на повну потужність. Стримана палітра з рожевим полум’ям сукні Дженіфер, легко пізнаваний Мангеттен із легко пізнаваних картонних коробок, величний та іронічний, який легко піддається трансформації, – все це можна сміливо зараховувати до незаперечних переваг вистави. У тому, як виглядає ця радіоп’єса (парадоксальне поєднання!), є саме той крок за межу реальності, гра на небесній території.

Вистава «Марія Заньковецька»

10 березня, 18:00 Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Перша постановка вистави «Марія Заньковецька» була презентована 1972 року і не зникала з репертуару театру 22 роки. Вистава стала своєрідною творчою візитівкою заньківчан на багато років. Здавалося з примітивно біографічної п’єси неможливо зробити цікаву виставу.

Вистава «Дихання»

11 березня, 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Чим є стосунки в теперішньому часі і світі з його катастрофами, ритмами, ринковими пропозиціями і попитом на все нове? Чому двоє несподівано прагнуть простого, але незмірно великого і величного: спільно дати життя новій людині і взяти за це відповідальність? Перед ким, зрештою, мають відповідати: перед планетою, що буде обтяжена ще одним організмом, який споживає, забруднює, вичерпує, чи суспільством, що потребує «вартісних» людей, або ж одні перед перед одним, бо ця нова людина в своєму організмі зшиє їх навіки?

Виставки

 

Арт-проект Яна Левші «prostaeSKLADANAJE»

До 18 березня, Галерея Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б)

Перша персональна виставка Яна Левші (Yan Leŭsha), студента 4-го курсу кафедри монументально-декоративної скульптури,
котрий приїхав на навчання до Львівської національної академії мистецтв із Мінська (Республіка Білорусь).

Як зазначає автор: «Кожен твір можна читати як окремо, так і спробувати вибудувати свою систему зв’язків. Ми маємо надію, що даний проект послужить поштовхом до самостійного пошуку відповіді, стане стимулом для індивідуального прочитання творів, надихне глядача на пошук свого «простого» і свого «складного…».

Спортивні події

Футбол. Чемпіонат України. «Карпати» (Львів) – «Олімпік» (Донецьк)

11 березня, 14:00 Стадіон «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199)

У рамках 23-го туру Чемпіонату України серед клубів Прем’єр-ліги львівські «Карпати» прийматимуть донецький «Олімпік». Львів’яни після двох кіл посіли 10 місце турнірної таблиці, тож найближчі 10 ігор проведуть за право залишитись у Прем’єр-лізі наступного сезону.

Інші події

Lviv Wedding Festival 2018

10-11 березня Південний EXPO (вул. Щирецька, 36)

Lviv Wedding Festival – подія красива та емоційна. Потрапивши на неї, здається що потрапляєш у казку, сповнену неймовірними враженнями, сюрпризами та новими знайомствами. Кожного учасника очікують подарунки та приємні несподіванки. А пари, що готуються до весілля, зможуть одразу обрати та замовити для свого свята усі необхідні весільні послуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: