Як і за скільки охоронятимуть львівських школярів (фото)

IMG_9555

Камерами відеоспостереження обладнано вже 15 навчальних закладів Львова, а до кінця навчального року планують забезпечити такими системами безпеки ще 7.

Камерами відеоспостереження обладнано вже 15 навчальних закладів Львова, а до кінця навчального року планують забезпечити системами безпеки ще 7.

Про це під час відвідування школи №3 розповіли міський голова Львова Андрій Садовий та начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, передає кореспондент Дивись.info.

За їхніми словами, тривають роботи з встановлення охоронної сигналізації та відеоспостереження в 7 навчальних закладах, а саме: ДНЗ №12, ЛСЗШ №7, ЗШ «Дивосвіт», ЛСШ І-ІІІ ступенів №57 ім. Короля Данила, НВК «Школа-гімназія І-ІІІ ступенів блаженного Климентія та Андрея Шептицьких», ДНЗ №134, ДНЗ №153.

«В першу чергу, встановили камери відеонагляду у школах, де вже є готовність. Тобто все залежить від керівника навчального закладу, саме від його активності. Окрім того, ми вибирали такі школи та садочки міста, де вже відбувалися крадіжки, щоби попередити їх в майбутньому», - зазначила Зоряна Довганик.

Потрібно обладнати засобами безпеки усі навчальні заклади міста

Як зазначив Андрій Садовий, саме відеоспостереження не оберігає, проте, коли злодії бачать, що є камери, туди вже не полізуть.

«У Львові взагалі є величезна проблема із покаранням злочинців. Адже, коли лапають злодія, поліція везе його в суд, аби там прийняти міру запобіжного заходу, але його відпускають. Тоді злочинець знову йде красти і ситуація повторюється. Тому найбільша проблема - це відсутність покарання», - пояснює мер Львова.

«Наше завдання полягає в тому, щоби у всіх школах міста Львова були відеокамери, адже відеоспостереження унеможливлює крадіжки», - пояснив Садовий.

Читайте також: У Львові розповіли, коли у всіх школах міста з'являться камери відеоспостереження

За словами мера, у Львові є десятки випадків, коли дідусі, які охороняли навчальні заклади, спали, а комп'ютери зі шкіл вивозили.

Охоронятимуть і вдень, і вночі

Щодо денної охорони школи, то Зоряна Довганик розповіла, що у Львові розпочинається пілотний проект спільно із «Муніципальною вартою».

«Обрано вже перших 10 навчальних закладів, які будуть забезпечені денною охороною за кошти міста», - сказала пані Зоряна.

Читайте також: Які функції виконуватиме «Муніципальна варта» при охороні шкіл у Львові

За її словами, якщо цей проект буде успішним, то із початку навчального року будуть долучати й інші школи.

Читайте також: Чи повинна «Муніципальна варта» охороняти школи та садочки у Львові (опитування)

Вартість охорони

Станом на сьогодні охоронну сигналізацію та відеоспостереження встановлено в 15 навчальних закладах. Як зазначила начальниця управління освіти ЛМР, обладнання, яке встановлюють, є безкоштовним.

«Це є кошти від фірми-інвестора, але місто лише оплачує 10 тис. гривень щомісяця за послугу, яку надає фірма з охорони навчального закладу. Ми підписуємо угоду із фірмою, оплачуємо гроші за охорону, а фірма, в рамках тих коштів, встановлює відеоспостереження», - пояснила вона.

Своєю чергою, міський голова переконує, що такі заходи безпеки є значно ефективнішими та фінансово вигіднішими.

«Із точки зору кінцевого результату, відеонагляд дає більший ефект у порівнянні із тим, коли б поставили на охорону дідуся, який буде спати. Натомість, відеокамеру не обдуриш. До того ж, в разі потреби запис зберігається 15 днів», - запевнив міський голова Львова.

«Навчальний заклад ставиться під сигналізацію як в цілому, так і окремі його приміщення. Це позитивно впливає на те, що працівники їдалень, які приходять на роботу швидше інших учасників освітнього процесу, знімають з сигналізації лише харчоблок, а решта школи залишається під сигналізацією», - повідомляють в управлінні освіти Львівської міської ради.

Нагадаємо, станом на сьогодні охоронну сигналізацію та відеоспостереження встановлено в 15 навчальних закладах, а саме: СЗШ І-ІІ ст. «Джерельце», ЛНВК «Школа-садок I-II ст. «Провесінь», ЛСШ І ступеня №4, Львівська лінгвістична гімназія, Львівська гімназія «Престиж», СЗШ №9, НВК «Школа І ст.-гімназія «Гроно», ДНЗ №163, ДНЗ №160, ДНЗ №180 ЛДК СЗШ №3, ЛЗШ І-ІІІ ступенів №43, СЗШ №91, ДНЗ №167, ЛЗШ І ступеня «Світанок».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: