У міськраді розповіли, коли зросте тариф на проїзд у електротранспорті Львова

IMG_9736

У Львові вже підрахували, яким буде економічно обгрунтований тариф на проїзд в електротранспорті та подали його на розгляд Антимонопольному комітету. 

Про це повідомив під час брифінгу заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, передає кореспондент Дивись.info.

«Як тільки отримаємо погодження ціни від Антимонопольного комітету, тоді винесемо це питання на виконком. Якщо не буде затримок, то до кінця березня вже це буде», - заявив Бабак.

За словами чиновника, якщо місто затверджує нижчий тариф, то різницю між ним і економічно обґрунтованим тарифом потрібно компенсувати з міського бюджету.

«Потрібно враховувати те, що бюджет міста обмежений і коштів не вистачає на дуже багато речей, які хочеться зробити - це, і ліфти, і дороги, і будинки і вся інфраструктура», - пояснює Сергій Бабак.

За його словами, коли є економічно обґрунтований тариф, є більший резерв коштів для придбання нового транспорту, проведення ремонтів і модернізації. «Адже «Львівелектротранс» - це не лише трамваї і тролейбуси, це колії, тягові підстанції, контактні мережі та інше», - додав Сергій Бабак.

Читайте також: Стало відомо, скільки може коштувати проїзд в електротранспорті Львова

Він також розповів, що у міськраді підготували економічно обґрунтований тариф – це 5 грн 51 коп.

«Методика розрахунку затверджена постановою Кабінету Міністрів. Це не підвищення, а коригування тарифу, бо у нас зросла мінімальна заробітна плата, зросла вартість електроенергії, запчастин. Тариф вже пройшов громадське обговорення», - запевнив заступник міського голови Львова.

«Новий тариф дасть змогу не допустити виходу з ладу тих одиниць електротранспорту, який рухається та проводити середні капітальні ремонти, на що досі не вистачало грошей», - каже пан Сергій.

Читайте також: Як давали зелене світло підвищенню тарифу на проїзд у львівському електротранспорті

За його словами, в ЛКП «Львівелектротранс» досі є брак водіїв. Оскільки цього року місто планує придбати трамваї і тролейбуси, цей брак може збільшитися.

Закупляти нові трамваї і тролейбуси планують за кошти місцевого бюджету, Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції і розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: