Український лоукостер уклав контракт на поставку п’яти Boeing 737 MAX

boeing737max10

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines і корпорація Boeing підписали контракт на виробництво п’яти високотехнологічних літаків серії Boeing 737 MAX вартістю 624 мільйони доларів.

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines і корпорація Boeing підписали контракт на виробництво п’яти високотехнологічних літаків серії Boeing 737 MAX вартістю 624 мільйони доларів, пише lowcost.com.ua.

Це є важливою подією на ринку авіації та туризму України, оскільки в українській авіації угод такого масштабу не було протягом останніх 10 років. SkyUp Airlines є першою авіакомпанією в Україні, яка підписала контракт на поставку літаків нового покоління Boeing 737 MAX та внесла перший транш.

Нагадаємо, що у грудні минулого року стало відомо про створення нової національної авіакомпанії SkyUp Airlines.

Ця угода унікальна ще й тим, що вперше для ринку Європи замовлення на виробництво повітряних суден було розміщене ще до початку перших польотів самої авіакомпанії. Це замовлення містить в собі два повітряних судна нового покоління Boeing 737 MAX 8 і три середньомагістральних авіалайнери Boeing 737 MAX 10.

Поставка перших п’яти літаків безпосередньо з заводу в Сіетлі очікується 2023 року. Згідно з умовами контракту, передбачена опція дозамовлення ще п’яти літаків цих же моделей з аналогічними термінами поставки. Таким чином, флот авіакомпанії SkyUp Airlines в 2023–2024 роках поповниться відразу 10-ма новітніми повітряними суднами.

Літаки сімейства Boeing 737 MAX оснащені сучасними високотехнологічними двигунами CFM International LEAP-1B, вінглетом Advanced Technology, що сприяє подальшому поліпшенню експлуатаційних характеристик при польотах на великі відстані, і поліпшеним дизайном інтер’єру Boeing Sky Interior. Дані моделі повітряного судна успішно використовують такі авіакомпанії: Qatar Airways, Lot Polish Airlines, Virgin Australia, Air Canada, flydubai.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: