Савченко звернулася до Верховного Суду через її виключення з Комітету нацбезпеки

1b22c0a3b48985dfaf047a0516004f10ce8129ce

Сьогодні народний депутат Надія Савченко  подала адміністративний позов до Верховного Суду України через виключення її з Комітету з нацбезпеки та оборони ВР.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

«Сьогодні мною було подано адміністративний позов до Верховного Суду України про визнання незаконною та скасування Постанови Верховної Ради України щодо виключення мене із членів Комітету з національної безпеки та оборони. Відзначу, що постанова, яку депутати проголосували на засіданні сесії Верховної Ради 15 березня, є незаконною та підлягає скасуванню, оскільки підстави, визначені чинним законодавством, для прийняття такого рішення відсутні.

Неможливо виключити члена комiтету з комiтету. В законодавствi України є тiльки механiзми вiдкликання Голови комiтету, заступника голови та секретаря комiтету», – написала Надія Савченко.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада виключила Надію Савченко з Комітету національної безпеки й оборони.

Згідно з пояснювальною запискою, член комітету має доступ до державної таємниці.

«Народний депутат України Савченко Н.В. має допуск до державної таємниці. Як член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони приймає участь у засіданнях, де розглядається  інформація, яка відноситься до державної таємниці. Зокрема, стримування військової агресії Росії проти України, забезпечення Збройних Сил України озброєнням та військовою технікою, планування та проведення військових навчань тощо», - йдеться у записці.

Тому в документі зазначається, що виключити Савченко потрібно «з метою недопущення розголошення інформації, яка відноситься до державної таємниці та зважаючи на те, що член Комітету повинен приймати участь у засіданнях, де будуть розглядатися питання пов’язані з державною таємницею необхідно прийняти дану Постанову найближчим часом».

Крім того, завтра, 22 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко подасть подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа Надії Савченко, яку підозрюють у підготовці терактів. Натомість представник президента у ВР Ірина Луценко анонсувала демонстрацію відео з викриттям протиправної діяльності Савченко.

Сьогодні питання про притягнення до відповідальності Надії Савченко буде розглянуте комітетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: