У Львові відкрили лоукост-рейси у Гданськ, Катовіце й Дортмунд (фоторепортаж)

IMG_0920

Сьогодні, 26 березня, розклад регулярних рейсів, що поєднують Україну та Польщу, поповнився новими авіарейсами: «Дортмунд-Львів-Дортмунд», «Гданськ-Львів-Гданськ», «Катовіце-Львів-Катовіце».

На відкриття нових авіарейсів до Львова прибула делегація із Гданська, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповіла генеральна директорка аеропорту «Львів» Тетяна Романовська,  над новими маршрутами працювали та велися перемовини близько року.

«Окрім того, велася серйозна робота із обміну досвідом. На сьогоднішній день в нас вже 7 нових напрямків до Польщі і це нас дуже надихає. Окрім того, тішить те, що фактично наша сусідня країна,Польща, зміцнює таким чином із нами стосунки.

За її словами, в загальному до кінця року в нас вже буде 10 польських авіарейсів.

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що із Гданськом Львів порівнює дуже давня і хороша дружба. «Ми часто зустрічаємось, обмінюємось різними делегаціями. Але була велика транспортна проблема, оскільки відстань між нами велика. Маючи сьогодні прямий рейс Львів-Гданськ - ця відстань скоротилася до 1 години», - пояснює Садовий.

За його словами, це хороша можливість мати більш тісну співпрацю і спільно творити завтрашній день об’єднаної Європи.

«Ми тішимось, що компанія WizzAir виконує свої обіцянки. Адже, вони обіцяли цей рейс і зробили його», - додав мер Львова.

Заступник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА Роман Кокотайло сказав, що Польща є стратегічним партнером не тільки для області, а й для всієї України. «Добре, що наша географія польотів розширюється саме із країною-сусідом», - додав Кокотайло.

Як відзначив заступник маршалека Поморського воєводства Павел Орловські, ми дуже раді, що сьогодні можемо привітати відкриття цього маршруту між Львовом та Гданськом.

«Оскільки ми маємо великий досвід в управлінні та отриманні коштів із ЄС та хотіли б тим досвідом поділися, оскільки недалекому майбутньому Україна стане повноправним членом ЄС», - каже Павел Орловські.

За словами заступник маршалека, на території поморського краю є дуже багато громадян України, які там працюють, вчаться. «Тому теми зручного сполучення та співпраці ми будемо піднімати із міською владою», - додав він.

Свою чергою, директор аеропорту міста «Гданськ» Томаш Лосковський наголосив, що це другий рейс, який аеропорт відкриває із Україною (після рейсу з Києвом. - ред.).

«Київське сполучення заповнене на понад 90 відсотків і я маю надію, що так само буде заповнене сполучення із Львовом», - додав директор аеропорту «Гданськ».

Читайте також: У Львові хочуть з’єднати зручним сполученням аеропорт, автовокзал і залізницю

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: