У Малайзії за фейкові новини пропонують саджати за ґрати

630_360_1425163952
Фото: Укрінформ

У понеділок уряд прем’єр-міністра Малайзії Наджиба Разака передав до парламенту законопроект, який забороняє фейкові новини. На порушників чекатимуть великі штрафи та до 10 років тюремного ув’язнення.

Про це йдеться в законопроекті, передає «Укрінформ».

«Запропонований законопроект має на меті захистити суспільство від поширення фейкових новин, забезпечуючи свободу слова та вираження згідно з Федеральною Конституцією. Законопроект «Про антифейкові новини-2018» пропонує карати всіх, хто публікуватиме «фейкові новини», штрафом до 128 тисяч доларів США, тюремним ув’язненням або ж застосувати обидві санкції», – йдеться у повідомленні.

Законопроект визначає фейкові новини як «новини, інформацію, дані або повідомлення, які зовсім або частково є неправдивими», і включає візуальні або ж аудіозаписи.

У документі також ідеться, що цей закон розповсюджуватиметься на порушників з-за кордону, включаючи іноземців, якщо це вплинуло на країну, або ж на громадян Малайзії.

Зазначається, що законопроект призведе до більш відповідальної та обережної поведінки громадян у розповсюдженні новин та інформації.

Опозиція країни назвала вказаний законопроект наступом на свободу преси й розповсюдження страху серед громадян.

Читайте також: Експерти Львова розповіли, як протистояти російській пропаганді та інформаційній війні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: