Канада легалізувала медичний героїн та метадон

630_360_1522121535-8652-zamestitelnaa-terapia
Фото: Укрінформ

Канада вирішила суттєво полегшити доступ населення до рецептурного героїну та метадону.

Про це, посилаючись на повідомлення у міністерстві охорони здоров’я Канади, пише «Укрінформ».

«Уряд Канади прибирає бар’єри для доступу до діацетилморфіну (рецептурного героїну) та метадону для лікування наркотичної залежності. Ці зміни дозволять канадцям отримати більший доступ до різноманітних варіантів лікування», – йдеться у заяві МОЗу.

Відтепер учасники програм замісної терапії зможуть отримувати рецептурний героїн поза лікувальними закладами, «таким чином отримавши змогу балансувати свої щоденні обов’язки та лікування».

Стосовно метадону, то тепер лікарям, які виписують його, не доведеться кожного разу звертатися до уряду за спеціальним дозволом.

За словами міністра охорони здоров’я Канади Жінет Петіпа Тейлор, від вжиття підробних наркотиків у Канаді щорічно вмирає кілька тисяч осіб.

«Лише у 2016-ому було зафіксовано більше 2900 смертей, а прогнози на 2017-ий вказують, що їх кількість може зрости до 4 тис.», – сказала Петітпа Тейлор.

Вона висловила сподівання, що оголошенні законодавчі зміни дозволять зробити рецептурний героїн та метадон стандартними засобами лікування опіоїдної наркозалежності.

«Не варто засуджувати людей із залежностями від прийому різних речовин, натомість слід дати їм можливість отримати необхідну допомогу саме тоді, коли потрібно», – підсумувала міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: