Львів на розробку проекту комплексу з переробки ТПВ витратить майже 4,5 мільйона гривень

головна_1

Сьогодні ЛКП «Зелене місто» підписало угоду з Інститутом проектування «Комфортбуд» на розробку проектної документації для будівництва комплексу з перевантаження та переробки ТПВ.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

Тендер вартістю 4,7 мільйона гривень «Розроблення проектної (проектно-кошторисної) документації в межах стадій «ТЕО» та «П» для будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів, та проведення державної експертизи проекту» ЛКП «Зелене місто» оголосило 19 лютого.

На участь в аукціоні зголосилися три компанії: ТОВ «Компанія «Центр ЛТД», ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд» та ТОВ «ІБК «Енерготехнобуд». Найдешевшу пропозицію зробив «Центр ЛТД» - 3 мільйони 99 тисяч гривень. Однак вона була відхилена тендерним комітетом на тій підставі, що «Компанія «Центр ЛТД» не змогла підтвердити досвід виконання робіт такої складності. Відтак угода дісталася ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд». Вартість договору –  4 428 571 гривень.

Згідно із договором, виконавець має розробити техніко-економічні показники за проектом, проектно-кошторисну документацію, зокрема комплект документації з 3D-візуалізацією.  Проектант зобов’язується підготувати та у подальшому супроводжувати розгляд звіту з оцінки впливу на навколишнє середовище.

Протягом 10 днів з моменту підписання угоди мають бути надані усі вихідні дані для розробки проекту. Загалом на виконання умов контракту виділяється 120 днів.

У завданні на проектування зазначається, що комплекс, який буде розміщений на вулиці Пластовій, 13, має бути розрахований на потужність 240 тисяч тонн на рік, складатися з двох сортувальних ліній, групи аеробних тунелів, майданчика для біофільтрів, паркувальної зони, станції зважування тощо.

Попередньо об’єкт за класом наслідків належить до СС3.

ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд», згідно із даними YouControl, заснована 12 років тому. Керівником і кінцевим бенефіціаром значиться Андрій Вишневський. Основний вид діяльності – діяльність у сфері архітектури. Статутний капітал за 12 років компанія збільшила зі 100 тисяч гривень до 2 мільйонів гривень.

Одним із найвдаліших за отриманням державних тендерів років для ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд» був 2010. Тоді компанія отримала замовлень на майже 10 мільйонів гривень. Торік – на понад 8,5 мільйона гривень. «Комфортбуд» називають улюбленою фірмою банків, адже левову часку тендерів компанія отримувала від Управління НБУ у Львівській області, а також Львівського інституту банківської справи.

Скрін з аналітичної платформи YouControl

Нагадаємо, земельну ділянку для сміттєпереробного комплексу Львівська міська рада надала ЛКП «Зелене місто» 21 грудня 2017 року. Вона була вилучена з користування КП «Львівводоканал». Загальна площа ділянки – 6,7007 га .

Сам сміттєпереробний комплекс планують почати будувати влітку нинішнього року і закінчити 2020-го.

Раніше планувалося, що сміттєпереробний комплекс буде зведено на території ТЕЦ-2, що знаходиться на вулиці Платовій, 125, однак проти будівництва виступали мешканці сіл Муроване та Сороки-Львівські. До того ж неузгодженість щодо того, кому належить земельна ділянка, змусила ЛМР відмовитися від цієї ідеї.

Нагадаємо, 2 березня французька компанія Egis презентувала проект комплексу, який має постати на вулиці Пластовій, 13. Як писала ІА Дивись.info, для реалізації проекту з будівництва заводу, а також рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і облаштування нового полігону ТПВ, Львівська міська рада братиме позики та виділятиме кошти з міського бюджету. Загалом йдеться про 2 мільйони євро для підготовчих робіт і рекультивації сміттєзвалища.

Комплекс на вулиці Пластовій працюватиме за технологією механіко-біологічної переробки ТПВ. Згідно з проектом, планується також виготовлення РДФ-палива, яке може бути використане на цементних заводах.

Оксана ДУДАР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: