Поблизу Львова відкрили сонячну електростанцію на даху (фото)

IMG_1083

Сьогодні, 27 березня, у Сокільниках Пустомитівського району відкрили сонячну електростанцію на даху, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначили на відкритті, сонячна електростанція потужністю 65 кВт збільшить частку альтернативної енергетики та знизить використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії.

За словами першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського, на Львівщині активно розвиваються об'єкти альтернативної енергетики. «На території Львівської області вже функціонують 6 сонячних електростанцій та 3 об'єкти вітрової енергетики», - розповів Замлинський.

Він також зазначив, що впродовж цього року буде відкрито ще 5 сонячних та 2 вітрові електростанції.

«Дуже важливо, що до питання альтернативної енергетики також долучаються приватні домогосподарства. Сьогодні завдяки обласній програмі енергозбереження установлено майже 200 дахових котелень в приватних домогосподарствах. Частина тіла кредиту фінансується за рахунок обласного бюджету. Не менш важливою є також  політика Уряду щодо альтернативних джерел енергетики», - пояснює заступник голови ЛОДА.

«Якщо говорити про всю електроенергію, яка генерується і споживається на території Львівської області, то близько 3% генерується завдяки альтернативним джерелам. Але ця динаміка є позитивною», - відзначив Ростислав Замлинський.

Він також зауважив, що ще кілька років тому ця цифра становила лише 1%, а за підсумками цього року Львівщина вийде приблизно на 5% електроенергії, яка генерується. «За темпами приросту по об'єктах, які побудовані і введені в експлуатацію Львівщина є однією із лідерів по областях України. Проте, є області, де більше сонця, чи вітру», - додав Замлинський.

Читайте також: Чи має перспективи «зелена» енергетика Львівщини

Окрім того, нова сонячна станція складається із фотоелектричних модулів потужністю кожного 275 Вт, а орієнтовна кількість виробленої електроенергії в рік  - близько 72 600 кВт/год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: