Українці в 2017 році перевели з Польщі суму, що дорівнює 4% ВВП

27545315_2112243335675047_3362412769915156890_n

Перераховано понад 12 мільярдів злотих.

Українські робітники в 2017 році перерахували в Україну з Польщі суму, яка дорівнює 3-4% українського ВВП. Про це повідомив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Цихоцки, передає ZN.ua.

Цихоцки зазначив, що в Польщі налічується понад одного мільйона громадян України, які там працюють або навчаються. «Заради їх прав, трудових прав, але і для нашої пенсійної системи, системи охорони здоров'я, є бажаним більш широке регулювання ситуації. Але це залежить від міністерств праці та соціальної безпеки», - зазначив віце-міністр.

Читайте також: «Це ніби життя на вокзалі»: чому українці їдуть за кордон на заробітки й чому повертаються 

«Якщо українська сторона зацікавлена, я впевнений, що ми зможемо запланувати консультації і працювати над цим», - додав Цихоцки.

«Це мій скромний заклик до позитивних змін у цьому напрямку. Щоб зрозуміти масштаб цього феномена, ви повинні зрозуміти, що в 2016 році, за підрахунками, українці, що працюють у Польщі, прислали в Україну близько 8 млрд злотих. У 2017 році - понад 12 млрд злотих. Це дорівнює 3 або 4% ВВП України. Це величезна сума грошей - це означає, що величезна кількість людей з української сторони займаються діяльністю в нашій економіці», - підкреслив польський дипломат.

На його думку, така діяльність має позитивні риси, і польська сторона підтримує те, що українські громадяни приїжджають до Польщі працювати або вчитися. «Але справа в тому, що повинні бути кращі рамкові принципи для цього, і це відповідальність для обох наших держав», - зазначив Цихоцки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: